Unieke locatie voor een uitvaart

Afscheid nemen

Aandacht, persoonlijk en tijd zijn de kenmerkende facetten aan de werkwijze van Ligthart Uitvaartzorg. ‘Afscheid nemen betekent voor nabestaanden hard werken terwijl men door gevoelens wordt overspoeld.’ Tevens roept een dergelijke gebeurtenis veel vragen op. Kiezen we voor begraven of cremeren, thuis opbaren of niet, wat gaat er allemaal gebeuren en welke sfeer krijgt deze week?

Wij bieden de familie veel ruimte om de uitvaart naar eigen inzicht in te vullen, maar kan ook een bijdrage leveren vanuit mijn eigen perspectief en u helpen bij diverse keuzes. Samen bespreken we het omhulsel voor opbaring zoals een kist, fair trade mand of wade. In een boek bekijken we de kaarten of ontwerpen een eigen kaart. Daarnaast wordt ook gezocht naar een mooie locatie voor de opbaring en uitvaart.

Unieke locatie

Graag wil ik u de mogelijkheden van een mooie locatie aan u voorleggen.

Rouw en trouw in Markenbinnen

Midden in het prachtige dorp Markenbinnen (Gemeente Alkmaar) ligt in de oude dorpskern aan de Dorpsstraat de voormalige Nederlands Hervormde Kerk. Stichting Beheer Kerk Markenbinnen stelt alles in het werk om haar mooie, sfeervolle kerkje te kunnen behouden voor het dorp. De kerk heeft de afgelopen jaren niet meer dienst gedaan als plaats van religieuze samenkomsten, maar heeft in de wijde omtrek een grote naamsbekendheid opgebouwd met het organiseren van culturele activiteiten; de succesvolle reeks van concerten door talentvolle studenten van het Conservatorium van Amsterdam wordt op deze mooie plek al jaren uitgevoerd.

Deze locatie heeft vele mogelijkheden. We mogen daar opbaren, u heeft als nabestaanden onbeperkt toegang om in alle rust afscheid te nemen. Ook kunnen we in het kerkje de plechtigheid en catering verzorgen. U bent vrij om deze plek tot een sfeervolle ruimte te maken met bloemen of andere persoonlijke spullen. De ruimte wordt gevuld met prachtig daglicht en voor (klein)kinderen is er een leuke speeltuin aan de zijkant. Ook daar is aan gedacht., het is een unieke locatie.

Neem gerust contact met ons op om deze locatie te bekijken.

Adres

Dorpsstraat 43, 1536AE Markenbinnen

Winkelwagen

uitvaartbegeleidster Annelies Meijboom

“ In 2020 leerde ik Mirelle kennen. Een warme lieve vrouw met passie voor haar werk. Haar werkmethode past heel goed bij mij. Zelf was ik al 13 jaar werkzaam in de uitvaart als verzorgster en uitvaartleider.

Het moeilijkste moment na een overlijden is om afscheid te nemen van je dierbare. Het is fijn en dankbaar om de nabestaanden te ontzorgen in deze korte maar moeilijke tijd. Mensen zijn in deze periode zeer kwetsbaar en emotioneel. Het is zwaar om vlak na een overlijden praktisch beslissingen te nemen. Met een warm gevoel en persoonlijke aandacht wil ik hierbij graag helpen. In het kleine en hechte team van Ligthart Uitvaartzorg is dat mogelijk. Wij zorgen ervoor met de nabestaanden dat ze terug kunnen kijken op een mooi en respectvol afscheid.”

Uitvaartverzorgster Kitty Hopman

Gastvrouw Monique de Haan

“Ik werk graag samen met Mirelle Draaijer, omdat ze een bijzondere vakvrouw is met hart voor haar zaak, voor degene die komt te overlijden of is overleden, en voor de familie. Haar bedrijf is uitgegroeid tot een regionale uitvaartonderneming waarmee ze zich duidelijk onderscheidt, vooral door haar persoonlijke aandacht voor alle betrokkenen. Ze neemt alle tijd voor hen, luistert nauwkeurig, ontzorgt en adviseert, en heeft oog voor de details. Dankzij haar hartverwarmende gesprekken, haar ervaring en creativiteit komt Mirelle – in nauw overleg met de familie – elke keer weer tot een stijlvolle uitvaart met die persoonlijke touch, passend bij de overledene en zijn of haar naasten. Elk afscheid wordt hierdoor een gedenkwaardige periode, waar de nabestaanden dankbaar op terugkijken. Het is mooi om te mogen bijdragen aan deze missie van Ligthart Uitvaartzorg. Ik doe mijn werk als gastvrouw en assistente van Mirelle dan ook met veel plezier. Gedrieën vullen we elkaar perfect aan en hebben een fijne, onderlinge klik.”

Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Uitvaartbegeleidster Mirelle Draaijer

“Zo kan het dus ook! Dat was mijn conclusie na de begrafenisceremonie van mijn lieve oom. De uitvaart was tot in de puntjes verzorgd, en daarom vroegen we dezelfde uitvaartbegeleidster ook voor de uitvaart van mijn oma. Omdat ik het oudste kleinkind ben, voelde ik me geroepen een speech te houden. Uit onverwachte hoek kreeg ik waardevolle hulp; van de uitvaartverzorgster zelf! Ze gaf me professionele tips en daarmee vertrouwen waardoor de speech een succes werd en ik heel persoonlijk afscheid heb kunnen nemen. Wat de uitvaartbegeleidster doorlopend liet zien in haar aanpak, is dat je er als familie niet alleen voor staat. In mijn inspiratiebron herkende ik mezelf als toekomstig uitvaartbegeleidster, inmiddels alweer 10 jaar geleden; de vakvrouw die zorgvuldig luistert, en die in nauw overleg met de nabestaanden alles met liefde regelt, originele ideeën aandraagt en bijzondere wensen realiseert.”

Uitvaartverzorgster Monique de Haan

Gastvrouw Kitty Hopman

“In 2009 heb ik Mirelle Draaijer leren kennen, toen zij de uitvaart verzorgde van een familielid van ons. Mirelle was onze steun en toeverlaat tijdens die drukke, moeilijke periode. Ze deed haar werk met passie, nam alle tijd en bracht rust en overzicht. Ze had indruk gemaakt, doordat ze er écht voor ons was. In die tijd was er een band ontstaan, dus hielden Mirelle en ik contact.
Een poosje terug vroeg ze me voor de mooie functie van gastvrouw. Ze had terecht gezien dat dit werk me op het lijf is geschreven; ik werk vanuit mijn hart met en voor mensen. Wat me vooral aanspreekt, is het kleinschalige karakter van Ligthart Uitvaartzorg; als klein, hecht team ontzorgen we, en dragen we vanuit onze persoonlijke kwaliteiten elke keer opnieuw bij aan een uitvaart met dat persoonlijke tintje. Ik doe mijn werk met liefde; door Mirelle te assisteren, ondersteun ik indirect de betrokken familie, en dat geeft me veel voldoening.”

Neem direct contact met ons op

  • Voer een nummer in van 17 tot 19.
    Het antwoord is 18
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Ligthart Uitvaartzorg
Weiver 7
1561 XA Krommenie

Email: [email protected]

Mobiel: 06 – 34 76 89 26
Bel bij overlijden: 06-54 76 32 06