Begraven of cremeren

Een gepaste keuze voor de overledene en nabestaanden

Wat past er bij de overledene?

Een eerste keuze bij een overlijden is die tussen begraven of cremeren. Als u niet weet wat de overledene zou hebben gekozen, kunt u als nabestaande zelf de keus maken. Weet u niet goed wat u moet kiezen, dan kunt u met ons overleggen. Gezamenlijk komen we tot het juiste besluit. Afgezien van geloofsovertuiging is het voordeel van een graf dat er een gedenkplek is. Het feit dat het lichaam van de overledene er nog is, biedt troost. Als er sprake is van een familiegraf, is de keus eenvoudig. Het onderhouden van het graf kan door de familie worden gedaan – een taak die bijdraagt aan rouwverwerking. Daarnaast is er altijd sprake van onderhoud geregeld vanuit de begraafplaats. Voor dit onderhoud betaalt u.

Bij een crematie beslissen de nabestaanden of de urn meegaat naar huis, wordt bijgezet in een urnengraf of urnenmuur, of dat de as wordt uitgestrooid op een speciale plek. Misschien wel de lievelingsplek van de overledene. Ook nu geldt dat bij twijfel wij u kunnen helpen om tot de juiste keus te komen. 

Wel of geen uitvaartdienst?

Tegenwoordig is er veel mogelijk. U kunt kiezen voor een plechtigheid in een aula, kerk of uitvaartcentrum. Maar het kan ook thuis, in een horecagelegenheid of een kerk die niet gebruikt wordt voor kerkdiensten. Soms kiezen mensen er ook bewust voor om geen uitvaartdienst te houden. Dan brengen we met of zonder nabestaanden de overledene naar het crematorium.

Alleen een ceremonie met herinnering

Een informeel samenzijn waarbij herinneringen worden opgehaald met of zonder de overledene behoort ook tot de mogelijkheden. Er is dus voor ieder wat wils.

Wij begeleiden de nabestaanden met liefde & zorg door het hele uitvaartproces

Uw wensen doorgeven voor de begrafenis of crematie

- Contact opnemen met Ligthart Uitvaartzorg -
Winkelwagen

Neem direct contact met ons op

  • Voer een nummer in van 17 tot 19.
    Het antwoord is 18
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Ligthart Uitvaartzorg
Weiver 7
1561 XA Krommenie

Email: [email protected]

Mobiel: 06 – 34 76 89 26
Bel bij overlijden: 06-54 76 32 06

uitvaartbegeleidster Annelies Meijboom

“ In 2020 leerde ik Mirelle kennen. Een warme lieve vrouw met passie voor haar werk. Haar werkmethode past heel goed bij mij. Zelf was ik al 13 jaar werkzaam in de uitvaart als verzorgster en uitvaartleider.

Het moeilijkste moment na een overlijden is om afscheid te nemen van je dierbare. Het is fijn en dankbaar om de nabestaanden te ontzorgen in deze korte maar moeilijke tijd. Mensen zijn in deze periode zeer kwetsbaar en emotioneel. Het is zwaar om vlak na een overlijden praktisch beslissingen te nemen. Met een warm gevoel en persoonlijke aandacht wil ik hierbij graag helpen. In het kleine en hechte team van Ligthart Uitvaartzorg is dat mogelijk. Wij zorgen ervoor met de nabestaanden dat ze terug kunnen kijken op een mooi en respectvol afscheid.”

Uitvaartverzorgster Kitty Hopman

Gastvrouw Monique de Haan

“Ik werk graag samen met Mirelle Draaijer, omdat ze een bijzondere vakvrouw is met hart voor haar zaak, voor degene die komt te overlijden of is overleden, en voor de familie. Haar bedrijf is uitgegroeid tot een regionale uitvaartonderneming waarmee ze zich duidelijk onderscheidt, vooral door haar persoonlijke aandacht voor alle betrokkenen. Ze neemt alle tijd voor hen, luistert nauwkeurig, ontzorgt en adviseert, en heeft oog voor de details. Dankzij haar hartverwarmende gesprekken, haar ervaring en creativiteit komt Mirelle – in nauw overleg met de familie – elke keer weer tot een stijlvolle uitvaart met die persoonlijke touch, passend bij de overledene en zijn of haar naasten. Elk afscheid wordt hierdoor een gedenkwaardige periode, waar de nabestaanden dankbaar op terugkijken. Het is mooi om te mogen bijdragen aan deze missie van Ligthart Uitvaartzorg. Ik doe mijn werk als gastvrouw en assistente van Mirelle dan ook met veel plezier. Gedrieën vullen we elkaar perfect aan en hebben een fijne, onderlinge klik.”

Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Uitvaartbegeleidster Mirelle Draaijer

“Zo kan het dus ook! Dat was mijn conclusie na de begrafenisceremonie van mijn lieve oom. De uitvaart was tot in de puntjes verzorgd, en daarom vroegen we dezelfde uitvaartbegeleidster ook voor de uitvaart van mijn oma. Omdat ik het oudste kleinkind ben, voelde ik me geroepen een speech te houden. Uit onverwachte hoek kreeg ik waardevolle hulp; van de uitvaartverzorgster zelf! Ze gaf me professionele tips en daarmee vertrouwen waardoor de speech een succes werd en ik heel persoonlijk afscheid heb kunnen nemen. Wat de uitvaartbegeleidster doorlopend liet zien in haar aanpak, is dat je er als familie niet alleen voor staat. In mijn inspiratiebron herkende ik mezelf als toekomstig uitvaartbegeleidster, inmiddels alweer 10 jaar geleden; de vakvrouw die zorgvuldig luistert, en die in nauw overleg met de nabestaanden alles met liefde regelt, originele ideeën aandraagt en bijzondere wensen realiseert.”

Uitvaartverzorgster Monique de Haan

Gastvrouw Kitty Hopman

“In 2009 heb ik Mirelle Draaijer leren kennen, toen zij de uitvaart verzorgde van een familielid van ons. Mirelle was onze steun en toeverlaat tijdens die drukke, moeilijke periode. Ze deed haar werk met passie, nam alle tijd en bracht rust en overzicht. Ze had indruk gemaakt, doordat ze er écht voor ons was. In die tijd was er een band ontstaan, dus hielden Mirelle en ik contact.
Een poosje terug vroeg ze me voor de mooie functie van gastvrouw. Ze had terecht gezien dat dit werk me op het lijf is geschreven; ik werk vanuit mijn hart met en voor mensen. Wat me vooral aanspreekt, is het kleinschalige karakter van Ligthart Uitvaartzorg; als klein, hecht team ontzorgen we, en dragen we vanuit onze persoonlijke kwaliteiten elke keer opnieuw bij aan een uitvaart met dat persoonlijke tintje. Ik doe mijn werk met liefde; door Mirelle te assisteren, ondersteun ik indirect de betrokken familie, en dat geeft me veel voldoening.”