Grafkisten

Een gepaste keuze voor de overledene en nabestaanden

Kist, mand of baar met wade

Een persoonlijke uitvaart vraagt om een persoonlijk ‘laatste huis’.
Traditioneel denken we vaak als eerste aan een kist van spaanplaat of van massief hout, maar u kunt ook kiezen voor een Fairtrade mand of een baar met wikkeldoek en wade.

Kies wat bij de overledene en zijn of haar nabestaanden past. Indien nodig adviseren wij u uiteraard van harte bij uw afweging.

Kist

Kiest u voor een kist, dan hebt u veel keus. De kisten van spaanplaat zijn in diverse kleuren leverbaar: eikenfineer, beuken, mahonie, steigerhoutlook of naturel wit. Op dit materiaal kunnen kinderen een tekening maken of een boodschap schrijven ter afscheid. Wilt u liever een kist van populierenhout of van massief eiken? Of gaat uw voorkeur uit naar zelf een houten kist timmeren? Zelf timmeren is een prachtig gebaar en een doeltreffende vorm van rouwarbeid. Het is allemaal mogelijk.

Mand

De Fairtrade uitvaartmanden van onze leverancier Green Coffins zijn een bijzonder alternatief voor een kist. De van nature warme uitstraling en open structuur van een mand geeft troost. Daarbij komt het mens- en milieuvriendelijke aspect; deze manden zijn biologisch afbreekbaar en geschikt voor crematie, begrafenis en natuurbegrafenis. Door het aanschaffen van een uitvaartmand steunt u bovendien mensen in minder welvarende gebieden.

Baar

De keus voor een baar met wikkeldoek en wade is om meer dan één reden een memorabele keus. Het – letterlijk – opbaren verloopt als het ware in etappes, doordat u met de wikkeldoek het lichaam van de overledene elke dag een stukje meer bedekt, totdat het geheel bedekt is op de ochtend van de uitvaart. Deze wijze van opbaren en afscheid nemen kan zeer troostend zijn vanwege het gefaseerde karakter ervan.
Wij leveren een milieu- en budgetvriendelijk totaalpakket dat bestaat uit een baar, wikkeldoek van ongebleekte katoen en een wade-deken naar keuze. De deken is te huur of te koop. Wat ook kan, is dat u als familie en vrienden zelf een wade-deken maakt.

Wij begeleiden de nabestaanden met liefde & zorg door het hele uitvaartproces

Winkelwagen

uitvaartbegeleidster Annelies Meijboom

“ In 2020 leerde ik Mirelle kennen. Een warme lieve vrouw met passie voor haar werk. Haar werkmethode past heel goed bij mij. Zelf was ik al 13 jaar werkzaam in de uitvaart als verzorgster en uitvaartleider.

Het moeilijkste moment na een overlijden is om afscheid te nemen van je dierbare. Het is fijn en dankbaar om de nabestaanden te ontzorgen in deze korte maar moeilijke tijd. Mensen zijn in deze periode zeer kwetsbaar en emotioneel. Het is zwaar om vlak na een overlijden praktisch beslissingen te nemen. Met een warm gevoel en persoonlijke aandacht wil ik hierbij graag helpen. In het kleine en hechte team van Ligthart Uitvaartzorg is dat mogelijk. Wij zorgen ervoor met de nabestaanden dat ze terug kunnen kijken op een mooi en respectvol afscheid.”

Uitvaartverzorgster Kitty Hopman

Gastvrouw Monique de Haan

“Ik werk graag samen met Mirelle Draaijer, omdat ze een bijzondere vakvrouw is met hart voor haar zaak, voor degene die komt te overlijden of is overleden, en voor de familie. Haar bedrijf is uitgegroeid tot een regionale uitvaartonderneming waarmee ze zich duidelijk onderscheidt, vooral door haar persoonlijke aandacht voor alle betrokkenen. Ze neemt alle tijd voor hen, luistert nauwkeurig, ontzorgt en adviseert, en heeft oog voor de details. Dankzij haar hartverwarmende gesprekken, haar ervaring en creativiteit komt Mirelle – in nauw overleg met de familie – elke keer weer tot een stijlvolle uitvaart met die persoonlijke touch, passend bij de overledene en zijn of haar naasten. Elk afscheid wordt hierdoor een gedenkwaardige periode, waar de nabestaanden dankbaar op terugkijken. Het is mooi om te mogen bijdragen aan deze missie van Ligthart Uitvaartzorg. Ik doe mijn werk als gastvrouw en assistente van Mirelle dan ook met veel plezier. Gedrieën vullen we elkaar perfect aan en hebben een fijne, onderlinge klik.”

Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Uitvaartbegeleidster Mirelle Draaijer

“Zo kan het dus ook! Dat was mijn conclusie na de begrafenisceremonie van mijn lieve oom. De uitvaart was tot in de puntjes verzorgd, en daarom vroegen we dezelfde uitvaartbegeleidster ook voor de uitvaart van mijn oma. Omdat ik het oudste kleinkind ben, voelde ik me geroepen een speech te houden. Uit onverwachte hoek kreeg ik waardevolle hulp; van de uitvaartverzorgster zelf! Ze gaf me professionele tips en daarmee vertrouwen waardoor de speech een succes werd en ik heel persoonlijk afscheid heb kunnen nemen. Wat de uitvaartbegeleidster doorlopend liet zien in haar aanpak, is dat je er als familie niet alleen voor staat. In mijn inspiratiebron herkende ik mezelf als toekomstig uitvaartbegeleidster, inmiddels alweer 10 jaar geleden; de vakvrouw die zorgvuldig luistert, en die in nauw overleg met de nabestaanden alles met liefde regelt, originele ideeën aandraagt en bijzondere wensen realiseert.”

Uitvaartverzorgster Monique de Haan

Gastvrouw Kitty Hopman

“In 2009 heb ik Mirelle Draaijer leren kennen, toen zij de uitvaart verzorgde van een familielid van ons. Mirelle was onze steun en toeverlaat tijdens die drukke, moeilijke periode. Ze deed haar werk met passie, nam alle tijd en bracht rust en overzicht. Ze had indruk gemaakt, doordat ze er écht voor ons was. In die tijd was er een band ontstaan, dus hielden Mirelle en ik contact.
Een poosje terug vroeg ze me voor de mooie functie van gastvrouw. Ze had terecht gezien dat dit werk me op het lijf is geschreven; ik werk vanuit mijn hart met en voor mensen. Wat me vooral aanspreekt, is het kleinschalige karakter van Ligthart Uitvaartzorg; als klein, hecht team ontzorgen we, en dragen we vanuit onze persoonlijke kwaliteiten elke keer opnieuw bij aan een uitvaart met dat persoonlijke tintje. Ik doe mijn werk met liefde; door Mirelle te assisteren, ondersteun ik indirect de betrokken familie, en dat geeft me veel voldoening.”

Neem direct contact met ons op

  • Voer een nummer in van 17 tot 19.
    Het antwoord is 18
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Ligthart Uitvaartzorg
Weiver 7
1561 XA Krommenie

Email: [email protected]

Mobiel: 06 – 34 76 89 26
Bel bij overlijden: 06-54 76 32 06