Onze aanpak

Het verschil tussen ‘gewoon’ en ‘uitzonderlijk’ is onze moeiteloze extra inzet

Samenwerking

Het organiseren van een uitvaart is emotioneel en intiem. Tijdens deze dagen moet er in korte tijd veel besloten en geregeld worden.

 • Verzorging van de overledene
 • Rouwdrukwerk en/of rouwadvertentie
 • Contact met begraafplaats of crematorium

U staat er niet alleen voor. Dankzij onze samenwerking – u, uw naasten en uw eigen contactpersoon van Ligthart Uitvaartzorg – komen we tot de invulling van de gewenste uitvaart die volledig recht doet aan de overledene.

Eén vertrouwd gezicht

Tijdens deze zware week is goed en regelmatig contact tussen u en Ligthart Uitvaartzorg van groot belang. U en uw naasten worden door één persoon begeleid, vanaf het moment van het overlijden van uw geliefde familielid tot en met de plechtigheid en het eerste nazorggesprek. Eén vertrouwd gezicht. Meestal Mirelle Draaijer, en anders haar vervanger. Uw contactpersoon is altijd bereikbaar voor u, ook ’s avonds en in het weekend. Wij luisteren naar uw wensen en ideeën, denken mee en geven suggesties. Het spreekt voor zich dat wij openstaan voor alle religies, culturen en eigen (spirituele) invulling. Wij nemen zorg uit handen en creëren rust, zodat u weloverwogen keuzes kunt maken.

Unieke persoonlijke uitvaart

Enkele voorbeelden van keuzes die u mag maken

 • uw dierbare zelf wassen of laten wassen (of samen)
 • thuis of elders opbaren
 • zelf uw dierbare in de kist of op de baar leggen, zelf de kist sluiten en dragen of dit (deels) uit handen geven
 • zelf een kaart ontwerpen (onze drukker helpt u hier eventueel bij) of een kaart kiezen uit onze collectie
 • bloemen plukken/kopen, een bloemstuk maken of onze bloemiste inzetten
 • de uitvaartdienst thuis houden of elders
 • zelf speechen of laten voorlezen/spreken
 • uw dierbare vervoeren in/op een eigen vervoermiddel of in gehuurd rouwvervoer

Partners met wie wij samenwerken

Wij werken uiteraard zeer nauw samen met de familie, maar ook met onze toeleveranciers, allemaal professionals met het hart op de juiste plaats. We hebben daarom een uitstekende werkrelatie met creatieve drukkerij Urmaprint, met onze bloemiste Ciska Art & Flowers, die van elk boeket een kunstwerk maakt, en met de mensen van GreenCoffins, met onze bekwame chauffeurs, met professionele cateraars, muzikanten met gepast repertoire en met vakfotografen. We hebben onderling aan een half woord genoeg…

Deze mooie samenwerking draagt bij aan de unieke, persoonlijke uitvaart van uw geliefde familielid of vriend.

Vorige slide
Volgende slide

De partners met wie wij samenwerken; 3 veelzeggende interviews.

Nazorg

Enkele weken na de uitvaart bieden wij u de mogelijkheid tot een nazorg gesprek. We horen dan graag hoe u terugkijkt op de uitvaart. Soms liggen er nog vragen van praktische aard, bijvoorbeeld over de asbestemming of het versturen van dankbetuigingen.

Door onze regionale betrokkenheid kennen wij vele en unieke mogelijkheden voor een uitvaart in de omgeving.

Winkelwagen

uitvaartbegeleidster Annelies Meijboom

“ In 2020 leerde ik Mirelle kennen. Een warme lieve vrouw met passie voor haar werk. Haar werkmethode past heel goed bij mij. Zelf was ik al 13 jaar werkzaam in de uitvaart als verzorgster en uitvaartleider.

Het moeilijkste moment na een overlijden is om afscheid te nemen van je dierbare. Het is fijn en dankbaar om de nabestaanden te ontzorgen in deze korte maar moeilijke tijd. Mensen zijn in deze periode zeer kwetsbaar en emotioneel. Het is zwaar om vlak na een overlijden praktisch beslissingen te nemen. Met een warm gevoel en persoonlijke aandacht wil ik hierbij graag helpen. In het kleine en hechte team van Ligthart Uitvaartzorg is dat mogelijk. Wij zorgen ervoor met de nabestaanden dat ze terug kunnen kijken op een mooi en respectvol afscheid.”

Uitvaartverzorgster Kitty Hopman

Gastvrouw Monique de Haan

“Ik werk graag samen met Mirelle Draaijer, omdat ze een bijzondere vakvrouw is met hart voor haar zaak, voor degene die komt te overlijden of is overleden, en voor de familie. Haar bedrijf is uitgegroeid tot een regionale uitvaartonderneming waarmee ze zich duidelijk onderscheidt, vooral door haar persoonlijke aandacht voor alle betrokkenen. Ze neemt alle tijd voor hen, luistert nauwkeurig, ontzorgt en adviseert, en heeft oog voor de details. Dankzij haar hartverwarmende gesprekken, haar ervaring en creativiteit komt Mirelle – in nauw overleg met de familie – elke keer weer tot een stijlvolle uitvaart met die persoonlijke touch, passend bij de overledene en zijn of haar naasten. Elk afscheid wordt hierdoor een gedenkwaardige periode, waar de nabestaanden dankbaar op terugkijken. Het is mooi om te mogen bijdragen aan deze missie van Ligthart Uitvaartzorg. Ik doe mijn werk als gastvrouw en assistente van Mirelle dan ook met veel plezier. Gedrieën vullen we elkaar perfect aan en hebben een fijne, onderlinge klik.”

Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Uitvaartbegeleidster Mirelle Draaijer

“Zo kan het dus ook! Dat was mijn conclusie na de begrafenisceremonie van mijn lieve oom. De uitvaart was tot in de puntjes verzorgd, en daarom vroegen we dezelfde uitvaartbegeleidster ook voor de uitvaart van mijn oma. Omdat ik het oudste kleinkind ben, voelde ik me geroepen een speech te houden. Uit onverwachte hoek kreeg ik waardevolle hulp; van de uitvaartverzorgster zelf! Ze gaf me professionele tips en daarmee vertrouwen waardoor de speech een succes werd en ik heel persoonlijk afscheid heb kunnen nemen. Wat de uitvaartbegeleidster doorlopend liet zien in haar aanpak, is dat je er als familie niet alleen voor staat. In mijn inspiratiebron herkende ik mezelf als toekomstig uitvaartbegeleidster, inmiddels alweer 10 jaar geleden; de vakvrouw die zorgvuldig luistert, en die in nauw overleg met de nabestaanden alles met liefde regelt, originele ideeën aandraagt en bijzondere wensen realiseert.”

Uitvaartverzorgster Monique de Haan

Gastvrouw Kitty Hopman

“In 2009 heb ik Mirelle Draaijer leren kennen, toen zij de uitvaart verzorgde van een familielid van ons. Mirelle was onze steun en toeverlaat tijdens die drukke, moeilijke periode. Ze deed haar werk met passie, nam alle tijd en bracht rust en overzicht. Ze had indruk gemaakt, doordat ze er écht voor ons was. In die tijd was er een band ontstaan, dus hielden Mirelle en ik contact.
Een poosje terug vroeg ze me voor de mooie functie van gastvrouw. Ze had terecht gezien dat dit werk me op het lijf is geschreven; ik werk vanuit mijn hart met en voor mensen. Wat me vooral aanspreekt, is het kleinschalige karakter van Ligthart Uitvaartzorg; als klein, hecht team ontzorgen we, en dragen we vanuit onze persoonlijke kwaliteiten elke keer opnieuw bij aan een uitvaart met dat persoonlijke tintje. Ik doe mijn werk met liefde; door Mirelle te assisteren, ondersteun ik indirect de betrokken familie, en dat geeft me veel voldoening.”

Neem direct contact met ons op

 • Voer een nummer in van 17 tot 19.
  Het antwoord is 18
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Ligthart Uitvaartzorg
Weiver 7
1561 XA Krommenie

Email: [email protected]

Mobiel: 06 – 34 76 89 26
Bel bij overlijden: 06-54 76 32 06