Uitvaart op de natuurbegraafplaats Geestmerloo

Geestmerloo Natuurbegraafplaats

Voorgesprek

Een paar maanden geleden zat ik om tafel met de zoon en dochter van Ineke. Hun moeder wilde niet meer eten en drinken. Ze was op en vond het mooi geweest. De kinderen zorgden ervoor dat hun moeder zo comfortabel mogelijk lag. Mooie meditatie muziek kwam uit de boxen en dagelijks brandde een zorgmedewerker of één van de kinderen een wierookstokje.

De kinderen, Sam en Cindy, woonden iets verder weg. We bespraken de wensen van hun moeder en ze vertelden dat haar kleding op een hangertje klaar hing. Ik zou waarschijnlijk eerder bij hun moeder zijn, zodat ik haar de juiste kleding aan kon trekken na de laatste verzorging.

Het einde naderde

Enige weken geleden werd ik gebeld dat het naderende eind was gekomen. Sam en Cindy gingen waken bij hun moeder. Na een paar dagen was het dan toch zover. Ik dronk mijn koffie op, belde mijn collega en bestelde de mand. Na een half uur ging ik op weg naar ze toe. Daar aangekomen zag ik in de kast een hangertje met een plakkertje erop: Voor Mirelle. Dat was dus haar mooie gekleurde pak. Cindy had de wade bij zich, deze had haar moeder zelf gemaakt. Mooi geweven met een bloesem, het leek wel een mooi schilderij.

Sam had zelf de kaart voor zijn moeder ontworpen, met een prachtige foto en een liefdevolle tekst. Mijn collega haalde de kaarten op en samen hebben we de kaarten in de envelop gedaan.

Natuurbegraafplaats Geestmerloo

Ineke had gekozen voor een uitvaart op de natuurbegraafplaats Geestmerloo. Een prachtige locatie die echt bij de familie past. Op zaterdagmiddag hebben we de locatie bezocht om de wensen te bespreken: foto’s, muziek en de catering. We wilden de ruimte vooraf met salie reinigen en we vroegen ons af of dit ook mogelijk was. De medewerkster antwoordde: “Natuurlijk”. Een paar dagen later mailden we de presentatie door. Op woensdag vertrokken we van de opbaarlocatie naar Geestmerloo. De ruimte was op ons verzoek ingedeeld, zodat Ineke in het midden stond met de banken en stoelen erom heen. Zo omarmen we Ineke. Bij aankomst zetten we Ineke in de mand met wade neer en we reinigden de ruimte.

Iedereen die binnenkwam stak een meegenomen bloem in de bloemenband. Op de achtergrond hoorden we meditatie muziek. Nadat iedereen binnen was, speelde een vriendin een mantra op een ocean drum. Na mooie woorden van Sam, Cindy en de kleinkinderen brachten we de mand op de loopkoets in de stralende zon naar het graf. De medewerkers maakten intussen de ruimte gereed voor een overheerlijke pompoensoep met desembrood. De buitenruimte was gereed om daar al het lekkers te nuttigen. Wat een fijne locatie, waarbij heel veel mogelijk is. We sloten de middag buiten af met een proost op het leven van Ineke. Het was een waardevolle uitvaart.

 

Winkelwagen

uitvaartbegeleidster Annelies Meijboom

“ In 2020 leerde ik Mirelle kennen. Een warme lieve vrouw met passie voor haar werk. Haar werkmethode past heel goed bij mij. Zelf was ik al 13 jaar werkzaam in de uitvaart als verzorgster en uitvaartleider.

Het moeilijkste moment na een overlijden is om afscheid te nemen van je dierbare. Het is fijn en dankbaar om de nabestaanden te ontzorgen in deze korte maar moeilijke tijd. Mensen zijn in deze periode zeer kwetsbaar en emotioneel. Het is zwaar om vlak na een overlijden praktisch beslissingen te nemen. Met een warm gevoel en persoonlijke aandacht wil ik hierbij graag helpen. In het kleine en hechte team van Ligthart Uitvaartzorg is dat mogelijk. Wij zorgen ervoor met de nabestaanden dat ze terug kunnen kijken op een mooi en respectvol afscheid.”

Uitvaartverzorgster Kitty Hopman

Gastvrouw Monique de Haan

“Ik werk graag samen met Mirelle Draaijer, omdat ze een bijzondere vakvrouw is met hart voor haar zaak, voor degene die komt te overlijden of is overleden, en voor de familie. Haar bedrijf is uitgegroeid tot een regionale uitvaartonderneming waarmee ze zich duidelijk onderscheidt, vooral door haar persoonlijke aandacht voor alle betrokkenen. Ze neemt alle tijd voor hen, luistert nauwkeurig, ontzorgt en adviseert, en heeft oog voor de details. Dankzij haar hartverwarmende gesprekken, haar ervaring en creativiteit komt Mirelle – in nauw overleg met de familie – elke keer weer tot een stijlvolle uitvaart met die persoonlijke touch, passend bij de overledene en zijn of haar naasten. Elk afscheid wordt hierdoor een gedenkwaardige periode, waar de nabestaanden dankbaar op terugkijken. Het is mooi om te mogen bijdragen aan deze missie van Ligthart Uitvaartzorg. Ik doe mijn werk als gastvrouw en assistente van Mirelle dan ook met veel plezier. Gedrieën vullen we elkaar perfect aan en hebben een fijne, onderlinge klik.”

Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Uitvaartbegeleidster Mirelle Draaijer

“Zo kan het dus ook! Dat was mijn conclusie na de begrafenisceremonie van mijn lieve oom. De uitvaart was tot in de puntjes verzorgd, en daarom vroegen we dezelfde uitvaartbegeleidster ook voor de uitvaart van mijn oma. Omdat ik het oudste kleinkind ben, voelde ik me geroepen een speech te houden. Uit onverwachte hoek kreeg ik waardevolle hulp; van de uitvaartverzorgster zelf! Ze gaf me professionele tips en daarmee vertrouwen waardoor de speech een succes werd en ik heel persoonlijk afscheid heb kunnen nemen. Wat de uitvaartbegeleidster doorlopend liet zien in haar aanpak, is dat je er als familie niet alleen voor staat. In mijn inspiratiebron herkende ik mezelf als toekomstig uitvaartbegeleidster, inmiddels alweer 10 jaar geleden; de vakvrouw die zorgvuldig luistert, en die in nauw overleg met de nabestaanden alles met liefde regelt, originele ideeën aandraagt en bijzondere wensen realiseert.”

Uitvaartverzorgster Monique de Haan

Gastvrouw Kitty Hopman

“In 2009 heb ik Mirelle Draaijer leren kennen, toen zij de uitvaart verzorgde van een familielid van ons. Mirelle was onze steun en toeverlaat tijdens die drukke, moeilijke periode. Ze deed haar werk met passie, nam alle tijd en bracht rust en overzicht. Ze had indruk gemaakt, doordat ze er écht voor ons was. In die tijd was er een band ontstaan, dus hielden Mirelle en ik contact.
Een poosje terug vroeg ze me voor de mooie functie van gastvrouw. Ze had terecht gezien dat dit werk me op het lijf is geschreven; ik werk vanuit mijn hart met en voor mensen. Wat me vooral aanspreekt, is het kleinschalige karakter van Ligthart Uitvaartzorg; als klein, hecht team ontzorgen we, en dragen we vanuit onze persoonlijke kwaliteiten elke keer opnieuw bij aan een uitvaart met dat persoonlijke tintje. Ik doe mijn werk met liefde; door Mirelle te assisteren, ondersteun ik indirect de betrokken familie, en dat geeft me veel voldoening.”

Neem direct contact met ons op

  • Voer een nummer in van 17 tot 19.
    Het antwoord is 18
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Ligthart Uitvaartzorg
Weiver 7
1561 XA Krommenie

Email: [email protected]

Mobiel: 06 – 34 76 89 26
Bel bij overlijden: 06-54 76 32 06