Open dag was een succes!

Het is zaterdag 9:00 uur en op de Weiver 7, het adres van Ligthart Uitvaartzorg. 14 tieners krijgen de laatste instructies over het dragen van de kist en draagbaar voor de uitvaartoptocht. We zullen lopen vanaf hier naar de prachtige locatie die Krommenie rijk is: ’t Noorderhuys, waar de open dag zal plaatsvinden.

‘We willen jongeren mee laten praten over verlies, rouw en uitvaart. Via de media komt de ‘dood’ onze huiskamers in. Ook jongeren kennen verlies in hun leven. Wij willen weten hoe ze daar mee omgaan. Hoe zouden zij een uitvaart voor een vriend of vriendin regelen? De muziek voor deze dag is door deze jongelui uitgezocht.’ Aldus Mirelle.

De dames dragen de baar met wade
De dames dragen de baar met wade
de heren dragen de beschilderde kist
de heren dragen de beschilderde kist

 

 

 

 

 

 

 

 

Mirelle Draaijer is de initiatiefneemster van dit evenement en heeft in samenwerking met betrokken en enthousiaste ondernemers:

Evelien Mager (’t Noorderhuys), Jantine Abbring (Rest in Felt), Mirjam Smits (Liefstmeer fotografie), Rob Langenberg (Langenberg Belasting Advies), Marieke Vergouw (Urn Atelier Vergouw), Els Jonker (Still Memories), Ninke Kaij (Nunazorg), Susanne Verwer en Loeki Verhijde (Hospice de Schelp) Ciska Strating (Art & Flower Uitvaartbloemist), Astrid van der Meer (Koken, eten en daten) en Cindy Lagerweij (Ligthart Uitvaartzorg) deze dag tot stand gebracht. Samen hebben wij ’t Noorderhuys omgetoverd tot een inspirerende omgeving.

Het ‘ Strand’ thema slaat aan.

stranduitvaart
Strandthema

In een hoek van de ruimte staat een baar met daarop een wadedeken van vilt. Kaarsen en schelpen geven het geheel een “licht” gevoel. ‘Dit wil ik ook. Ik hou van het strand. Geen kist voor mij hoor!’ zei een van de belangstellenden.

‘Een uitvaart hoeft niet altijd in een kist, of een plakje cake bij de koffie te zijn. Mensen kunnen kiezen wat voor een uitvaart ze zouden willen. Je weet nooit wanner het je ‘tijd’ is! Bepraat het met familie of zet iets op papier. Mensen leggen bij mij regelmatig hun wensen vast welke natuurlijk altijd bijgesteld kunnen worden!’ zegt Mirelle Draaijer.

 

Eigenlijk was alles rondom verlies en rouw van en om een dierbare op deze dag aanwezig. Het hospice, de uitvaart, fotografie, urnen en meer. Ook de zakelijke kant kwam aan het bod. Rob Langeberg vertelt over het belang van het regelen van je financiën. Het gebeurt maar al te vaak dat na het overlijden de zakelijke afwikkeling problemen veroorzaakt. Ruzie is te voorkomen als je van te voren je zaken goed in kaart hebt gebracht. Ninke Kaij, vertelt over de mogelijkheid nazorg te krijgen na de uitvaart. Mirelle werkt met haar samen. Mooie waardevolle gesprekken worden gevoerd, de dood wordt daadwerkelijk bespreekbaar gemaakt.

Bezoekers van de open dag waren enthousiast verrast over de lekkernij van Tante Tee.

Enthousiaste bezoekers van de open dag
Enthousiaste bezoekers van de open dag
De jeugd kijkt toe
De jeugd kijkt toe

 

 

 

 

 

 

 

 

Al met al is iedereen tevreden over de opkomst en het commentaar van de bezoekers was lovend.!!!

Mocht u dit gemist hebben, Ligthart Uitvaartzorg staat 29 mei ook op de BouleVaart. In het najaar zullen wij weer een evenement organiseren. Mocht u belangstelling hebben houdt de website en facebook in de gaten.

Top Team
Wij hebben een geslaagde dag gehad. Mooie en waardevolle gesprekken.
Teamvan betrokken en enthousiaste ondernemers van open Dag
Team van betrokken en enthousiaste ondernemers
Winkelwagen

uitvaartbegeleidster Annelies Meijboom

“ In 2020 leerde ik Mirelle kennen. Een warme lieve vrouw met passie voor haar werk. Haar werkmethode past heel goed bij mij. Zelf was ik al 13 jaar werkzaam in de uitvaart als verzorgster en uitvaartleider.

Het moeilijkste moment na een overlijden is om afscheid te nemen van je dierbare. Het is fijn en dankbaar om de nabestaanden te ontzorgen in deze korte maar moeilijke tijd. Mensen zijn in deze periode zeer kwetsbaar en emotioneel. Het is zwaar om vlak na een overlijden praktisch beslissingen te nemen. Met een warm gevoel en persoonlijke aandacht wil ik hierbij graag helpen. In het kleine en hechte team van Ligthart Uitvaartzorg is dat mogelijk. Wij zorgen ervoor met de nabestaanden dat ze terug kunnen kijken op een mooi en respectvol afscheid.”

Uitvaartverzorgster Kitty Hopman

Gastvrouw Monique de Haan

“Ik werk graag samen met Mirelle Draaijer, omdat ze een bijzondere vakvrouw is met hart voor haar zaak, voor degene die komt te overlijden of is overleden, en voor de familie. Haar bedrijf is uitgegroeid tot een regionale uitvaartonderneming waarmee ze zich duidelijk onderscheidt, vooral door haar persoonlijke aandacht voor alle betrokkenen. Ze neemt alle tijd voor hen, luistert nauwkeurig, ontzorgt en adviseert, en heeft oog voor de details. Dankzij haar hartverwarmende gesprekken, haar ervaring en creativiteit komt Mirelle – in nauw overleg met de familie – elke keer weer tot een stijlvolle uitvaart met die persoonlijke touch, passend bij de overledene en zijn of haar naasten. Elk afscheid wordt hierdoor een gedenkwaardige periode, waar de nabestaanden dankbaar op terugkijken. Het is mooi om te mogen bijdragen aan deze missie van Ligthart Uitvaartzorg. Ik doe mijn werk als gastvrouw en assistente van Mirelle dan ook met veel plezier. Gedrieën vullen we elkaar perfect aan en hebben een fijne, onderlinge klik.”

Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Uitvaartbegeleidster Mirelle Draaijer

“Zo kan het dus ook! Dat was mijn conclusie na de begrafenisceremonie van mijn lieve oom. De uitvaart was tot in de puntjes verzorgd, en daarom vroegen we dezelfde uitvaartbegeleidster ook voor de uitvaart van mijn oma. Omdat ik het oudste kleinkind ben, voelde ik me geroepen een speech te houden. Uit onverwachte hoek kreeg ik waardevolle hulp; van de uitvaartverzorgster zelf! Ze gaf me professionele tips en daarmee vertrouwen waardoor de speech een succes werd en ik heel persoonlijk afscheid heb kunnen nemen. Wat de uitvaartbegeleidster doorlopend liet zien in haar aanpak, is dat je er als familie niet alleen voor staat. In mijn inspiratiebron herkende ik mezelf als toekomstig uitvaartbegeleidster, inmiddels alweer 10 jaar geleden; de vakvrouw die zorgvuldig luistert, en die in nauw overleg met de nabestaanden alles met liefde regelt, originele ideeën aandraagt en bijzondere wensen realiseert.”

Uitvaartverzorgster Monique de Haan

Gastvrouw Kitty Hopman

“In 2009 heb ik Mirelle Draaijer leren kennen, toen zij de uitvaart verzorgde van een familielid van ons. Mirelle was onze steun en toeverlaat tijdens die drukke, moeilijke periode. Ze deed haar werk met passie, nam alle tijd en bracht rust en overzicht. Ze had indruk gemaakt, doordat ze er écht voor ons was. In die tijd was er een band ontstaan, dus hielden Mirelle en ik contact.
Een poosje terug vroeg ze me voor de mooie functie van gastvrouw. Ze had terecht gezien dat dit werk me op het lijf is geschreven; ik werk vanuit mijn hart met en voor mensen. Wat me vooral aanspreekt, is het kleinschalige karakter van Ligthart Uitvaartzorg; als klein, hecht team ontzorgen we, en dragen we vanuit onze persoonlijke kwaliteiten elke keer opnieuw bij aan een uitvaart met dat persoonlijke tintje. Ik doe mijn werk met liefde; door Mirelle te assisteren, ondersteun ik indirect de betrokken familie, en dat geeft me veel voldoening.”

Neem direct contact met ons op

  • Voer een nummer in van 17 tot 19.
    Het antwoord is 18
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Ligthart Uitvaartzorg
Weiver 7
1561 XA Krommenie

Email: [email protected]

Mobiel: 06 – 34 76 89 26
Bel bij overlijden: 06-54 76 32 06