Mijn maatje – wat kunnen we voor u betekenen

Meestal vertel ik verhalen over een uitvaart en de mogelijkheden. Vandaag vertel ik iets over daarna.

Na de uitvaart

Na de uitvaart van Daniel werd het stil in huis. Janneke moest er erg aan wennen. Vooral de zomerperiode vindt ze erg. Het is fijn dat de kinderen en kleinkinderen langskomen. Met een paar vriendinnen gaat ze soms wandelen of doen ze een spelletje rummikub. Ze heeft het gevoel dat ze niet vergeten wordt.

Maar nu de zomerperiode aanbreekt wordt het stiller. Janneke begrijpt heel goed dat de kinderen en vriendinnen op vakantie gaan. Zelf heeft ze daar nog geen behoefte aan.

Organisatie ‘mijn maatje’

Janneke nam contact met mij op om dit te bespreken. Ik vertelde Janneke over de organisatie Mijn Maatje en dat ik een samenwerking ben aangegaan met Marion Kooij. Zij is de oprichtster van Mijn Maatje. Het is een kleinschalige particuliere organisatie die gezelschap en praktische ondersteuning biedt aan zowel oud als jong die daaraan behoefte heeft. Mijn Maatje is ook een uitkomst voor mantelzorgers: ze verleent aanvullende mantelzorg en ontlast mantelzorgers in de zorg die zij verleent.

Mijn Maatje richt zich op het welzijn van cliënten. Zij werkt vanuit de overtuiging dat niemand alleen hoeft te zijn en dat daar aandacht voor is. Alles wat ze doet, doet ertoe en daarbij staat de aandacht voor haar cliënten voorop. Mijn Maatje levert altijd kwalitatief hoogwaardig maatwerk. Ze stemt de hulpverlening zorgvuldig en professioneel af op de behoefte. Haar medewerkers zijn zorgvuldig gescreend, getraind en vanzelfsprekend in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Wat kunnen we voor je betekenen?

Hierbij kan je denken aan:

Samen de krant, een boek of tijdschrift lezen of een spelletje spelen. Ze heeft een luisterend oor, ook als u even wilt mopperen. Samen koken, boodschappen doen of een stukje wandelen. Samen een voorstelling, theater of museum bezoeken. Samen ergens lunchen of dineren. Ze geeft hulp en ondersteuning bij het uitoefenen van hobby’s en activiteiten. Ze helpt bij praktische zaken en bij mantelzorgtaken. Ze begeleidt je bij doktersbezoek, ziekenhuis, kapper enz. Maar ook bijvoorbeeld licht administratieve taken, maar absoluut geen bankzaken of geld pinnen Mijn Maatje biedt geen diensten aan die vallen onder de beroepsmatige of medische zorg. Ik gaf Janneke de folder mee en ze hebben volgende week samen een ontmoeting.

Wil je meer weten over Mijn Maatje? Kijk even op haar site of bel haar gewoon even voor meer informatie!

     Telefoon: 085-0604959            E-mail: [email protected]

     Mobiel: 06-27247376                Web: www.mijnmaatje.com

Winkelwagen

uitvaartbegeleidster Annelies Meijboom

“ In 2020 leerde ik Mirelle kennen. Een warme lieve vrouw met passie voor haar werk. Haar werkmethode past heel goed bij mij. Zelf was ik al 13 jaar werkzaam in de uitvaart als verzorgster en uitvaartleider.

Het moeilijkste moment na een overlijden is om afscheid te nemen van je dierbare. Het is fijn en dankbaar om de nabestaanden te ontzorgen in deze korte maar moeilijke tijd. Mensen zijn in deze periode zeer kwetsbaar en emotioneel. Het is zwaar om vlak na een overlijden praktisch beslissingen te nemen. Met een warm gevoel en persoonlijke aandacht wil ik hierbij graag helpen. In het kleine en hechte team van Ligthart Uitvaartzorg is dat mogelijk. Wij zorgen ervoor met de nabestaanden dat ze terug kunnen kijken op een mooi en respectvol afscheid.”

Uitvaartverzorgster Kitty Hopman

Gastvrouw Monique de Haan

“Ik werk graag samen met Mirelle Draaijer, omdat ze een bijzondere vakvrouw is met hart voor haar zaak, voor degene die komt te overlijden of is overleden, en voor de familie. Haar bedrijf is uitgegroeid tot een regionale uitvaartonderneming waarmee ze zich duidelijk onderscheidt, vooral door haar persoonlijke aandacht voor alle betrokkenen. Ze neemt alle tijd voor hen, luistert nauwkeurig, ontzorgt en adviseert, en heeft oog voor de details. Dankzij haar hartverwarmende gesprekken, haar ervaring en creativiteit komt Mirelle – in nauw overleg met de familie – elke keer weer tot een stijlvolle uitvaart met die persoonlijke touch, passend bij de overledene en zijn of haar naasten. Elk afscheid wordt hierdoor een gedenkwaardige periode, waar de nabestaanden dankbaar op terugkijken. Het is mooi om te mogen bijdragen aan deze missie van Ligthart Uitvaartzorg. Ik doe mijn werk als gastvrouw en assistente van Mirelle dan ook met veel plezier. Gedrieën vullen we elkaar perfect aan en hebben een fijne, onderlinge klik.”

Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Uitvaartbegeleidster Mirelle Draaijer

“Zo kan het dus ook! Dat was mijn conclusie na de begrafenisceremonie van mijn lieve oom. De uitvaart was tot in de puntjes verzorgd, en daarom vroegen we dezelfde uitvaartbegeleidster ook voor de uitvaart van mijn oma. Omdat ik het oudste kleinkind ben, voelde ik me geroepen een speech te houden. Uit onverwachte hoek kreeg ik waardevolle hulp; van de uitvaartverzorgster zelf! Ze gaf me professionele tips en daarmee vertrouwen waardoor de speech een succes werd en ik heel persoonlijk afscheid heb kunnen nemen. Wat de uitvaartbegeleidster doorlopend liet zien in haar aanpak, is dat je er als familie niet alleen voor staat. In mijn inspiratiebron herkende ik mezelf als toekomstig uitvaartbegeleidster, inmiddels alweer 10 jaar geleden; de vakvrouw die zorgvuldig luistert, en die in nauw overleg met de nabestaanden alles met liefde regelt, originele ideeën aandraagt en bijzondere wensen realiseert.”

Uitvaartverzorgster Monique de Haan

Gastvrouw Kitty Hopman

“In 2009 heb ik Mirelle Draaijer leren kennen, toen zij de uitvaart verzorgde van een familielid van ons. Mirelle was onze steun en toeverlaat tijdens die drukke, moeilijke periode. Ze deed haar werk met passie, nam alle tijd en bracht rust en overzicht. Ze had indruk gemaakt, doordat ze er écht voor ons was. In die tijd was er een band ontstaan, dus hielden Mirelle en ik contact.
Een poosje terug vroeg ze me voor de mooie functie van gastvrouw. Ze had terecht gezien dat dit werk me op het lijf is geschreven; ik werk vanuit mijn hart met en voor mensen. Wat me vooral aanspreekt, is het kleinschalige karakter van Ligthart Uitvaartzorg; als klein, hecht team ontzorgen we, en dragen we vanuit onze persoonlijke kwaliteiten elke keer opnieuw bij aan een uitvaart met dat persoonlijke tintje. Ik doe mijn werk met liefde; door Mirelle te assisteren, ondersteun ik indirect de betrokken familie, en dat geeft me veel voldoening.”

Neem direct contact met ons op

  • Voer een nummer in van 17 tot 19.
    Het antwoord is 18
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Ligthart Uitvaartzorg
Weiver 7
1561 XA Krommenie

Email: [email protected]

Mobiel: 06 – 34 76 89 26
Bel bij overlijden: 06-54 76 32 06