Laatste optreden, laatste afscheid

Danique wilde er zelf niet aan het denken, het er niet over hebben en zeker niets voor regelen. Dat is dus aan ons. Natuurlijk hebben wij er wel al over nagedacht, maar het daar niet met haar over gehad. Zeker die laatste maanden nog eens extra goed gekeken wat haar blij maakt. Wie en wat een rol krijgt toebedeeld bij haar afscheid.

 

In de spotlight

Schitteren deed Danique het liefst op een podium. Of dat nu in een toneelstuk was of zingend met haar barbershopkoor. Dat gaan we dus ook nu doen. Haar geloof gaf haar de rust een vroegtijdig afscheid niet te vrezen. Opbaren in klein, rustiek kerkje past daarbij. Mirelle gaat voor ons op zoek naar de juiste ruimte. Met een goede akoestiek, zodat het koor daar prachtig klinkt. De vriend die altijd de programma’s maakt voor Danique’s toneelgroep, maakt haar rouwkaart. Op de rouwkaart een citaat “Niet alleen de acteurs, ook de toeschouwers moeten talent hebben” van Dimitri Frenkel Frank. Zo voelde Danique dat; spelen en leven doe je bij de gunst van én samen met anderen. Ook de bedankkaart maakt hij. Dat hadden wij al eerder bedacht, zodat hij alle tijd heeft gehad die te maken als een programmaboekje van haar leven. Als een eerbetoon aan haar leven en een tastbare herinnering aan Danique. Met veel foto’s.

 

Ruimhartig

Haar ouders willen geen vaste tijden voor afscheid nemen. Zij willen dat ieder dat zo veel mogelijk kan doen op het uur dat het beste schikt. Of het moment dat zij daar klaar voor zijn. Het kerkje zal dus 4 dagen lang permanent open staan voor bezoek. En hopelijk is Danique die laatste dagen het klokje rond in gezelschap van dierbare naasten. Voor Danique een mand van fair trade riet als voertuig naar haar laatste rustplaats. De mand omgeven door potten met bloeiende hortensia’s onder kaarslicht in een zijbeuk van ‘t kerkje. Wel bloemen maar niet zonder wortels, zoals zij zelf altijd zei. Dus ook dringend verzoek geen bloemen bij haar graf. Bloeiende plantjes meer dan welkom om haar laatste rustplaats op te sieren.

 

Laatste keer

Met paard en wagen wordt Danique naar het theater, waar iedereen al op haar wacht, vervoerd. Met applaus wordt zij ontvangen. De mand op het podium verlicht door helder, wit spotlicht. De vrienden van de toneelgroep zullen daar wat korte scènes spelen en wat gedichten voor dragen. Het koor zingt. In het theater geniet iedereen van een hapje en een drankje. Als allerlaatste zingt het barbershopkoor een afscheidslied. Dan vertrekken wij lopend naar de begraafplaats. Voor ons laatste afscheid. Dat nemen wij van Danique en van alle aanwezigen bij haar laatste rustplaats.

Winkelwagen

uitvaartbegeleidster Annelies Meijboom

“ In 2020 leerde ik Mirelle kennen. Een warme lieve vrouw met passie voor haar werk. Haar werkmethode past heel goed bij mij. Zelf was ik al 13 jaar werkzaam in de uitvaart als verzorgster en uitvaartleider.

Het moeilijkste moment na een overlijden is om afscheid te nemen van je dierbare. Het is fijn en dankbaar om de nabestaanden te ontzorgen in deze korte maar moeilijke tijd. Mensen zijn in deze periode zeer kwetsbaar en emotioneel. Het is zwaar om vlak na een overlijden praktisch beslissingen te nemen. Met een warm gevoel en persoonlijke aandacht wil ik hierbij graag helpen. In het kleine en hechte team van Ligthart Uitvaartzorg is dat mogelijk. Wij zorgen ervoor met de nabestaanden dat ze terug kunnen kijken op een mooi en respectvol afscheid.”

Uitvaartverzorgster Kitty Hopman

Gastvrouw Monique de Haan

“Ik werk graag samen met Mirelle Draaijer, omdat ze een bijzondere vakvrouw is met hart voor haar zaak, voor degene die komt te overlijden of is overleden, en voor de familie. Haar bedrijf is uitgegroeid tot een regionale uitvaartonderneming waarmee ze zich duidelijk onderscheidt, vooral door haar persoonlijke aandacht voor alle betrokkenen. Ze neemt alle tijd voor hen, luistert nauwkeurig, ontzorgt en adviseert, en heeft oog voor de details. Dankzij haar hartverwarmende gesprekken, haar ervaring en creativiteit komt Mirelle – in nauw overleg met de familie – elke keer weer tot een stijlvolle uitvaart met die persoonlijke touch, passend bij de overledene en zijn of haar naasten. Elk afscheid wordt hierdoor een gedenkwaardige periode, waar de nabestaanden dankbaar op terugkijken. Het is mooi om te mogen bijdragen aan deze missie van Ligthart Uitvaartzorg. Ik doe mijn werk als gastvrouw en assistente van Mirelle dan ook met veel plezier. Gedrieën vullen we elkaar perfect aan en hebben een fijne, onderlinge klik.”

Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Uitvaartbegeleidster Mirelle Draaijer

“Zo kan het dus ook! Dat was mijn conclusie na de begrafenisceremonie van mijn lieve oom. De uitvaart was tot in de puntjes verzorgd, en daarom vroegen we dezelfde uitvaartbegeleidster ook voor de uitvaart van mijn oma. Omdat ik het oudste kleinkind ben, voelde ik me geroepen een speech te houden. Uit onverwachte hoek kreeg ik waardevolle hulp; van de uitvaartverzorgster zelf! Ze gaf me professionele tips en daarmee vertrouwen waardoor de speech een succes werd en ik heel persoonlijk afscheid heb kunnen nemen. Wat de uitvaartbegeleidster doorlopend liet zien in haar aanpak, is dat je er als familie niet alleen voor staat. In mijn inspiratiebron herkende ik mezelf als toekomstig uitvaartbegeleidster, inmiddels alweer 10 jaar geleden; de vakvrouw die zorgvuldig luistert, en die in nauw overleg met de nabestaanden alles met liefde regelt, originele ideeën aandraagt en bijzondere wensen realiseert.”

Uitvaartverzorgster Monique de Haan

Gastvrouw Kitty Hopman

“In 2009 heb ik Mirelle Draaijer leren kennen, toen zij de uitvaart verzorgde van een familielid van ons. Mirelle was onze steun en toeverlaat tijdens die drukke, moeilijke periode. Ze deed haar werk met passie, nam alle tijd en bracht rust en overzicht. Ze had indruk gemaakt, doordat ze er écht voor ons was. In die tijd was er een band ontstaan, dus hielden Mirelle en ik contact.
Een poosje terug vroeg ze me voor de mooie functie van gastvrouw. Ze had terecht gezien dat dit werk me op het lijf is geschreven; ik werk vanuit mijn hart met en voor mensen. Wat me vooral aanspreekt, is het kleinschalige karakter van Ligthart Uitvaartzorg; als klein, hecht team ontzorgen we, en dragen we vanuit onze persoonlijke kwaliteiten elke keer opnieuw bij aan een uitvaart met dat persoonlijke tintje. Ik doe mijn werk met liefde; door Mirelle te assisteren, ondersteun ik indirect de betrokken familie, en dat geeft me veel voldoening.”

Neem direct contact met ons op

  • Voer een nummer in van 17 tot 19.
    Het antwoord is 18
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Ligthart Uitvaartzorg
Weiver 7
1561 XA Krommenie

Email: [email protected]

Mobiel: 06 – 34 76 89 26
Bel bij overlijden: 06-54 76 32 06