Hugo ten voeten uit

Wie Hugo zegt, zegt golfen. Dus kon het niet anders dan dat zijn afscheid op de club moest zijn. Ja, dat denk je dan wel, maar kan dat dan ook. Wil de club dat? En mag dat? Ongelooflijk wat tegenwoordig allemaal mag en kan. Ja, zelfs bij een begrafenis zijn de moderne tijden doorgebroken. En dat helpt echt. Dat je van een maat afscheid kunt nemen op een hem waardige maar ook passend als een (golf)handschoen manier.

Golfmaatjes

Ik vond het een eervolle taak Ellen-Marie te mogen helpen het afscheid van Hugo in te vullen. Te zorgen dat haar wensen en die van hun jongens gerealiseerd werden. En dat zij daar niet het gedoe van hadden. Die praktische kant nam ik op mij. Niet anders dan altijd, want Hugo was niet echt van ‘t praktische. Dus op zoek naar een mooie actiefoto voor op de kaart. Die was makkelijk te vinden tussen de foto’s van een van onze vele golftripjes. De club benaderen. Kan het afscheid van een van jullie vroegste en trouwste leden in ons clubgebouw? Een goed gesprek samen met de uitvaartbegeleidster en het bestuur én het was geregeld. Check! En dan na de plechtigheid voor wie dat maar wil negen holes slaan. De club stelt materiaal en een instructeur beschikbaar voor diegene die niet eerder heeft gegolfd. So far so good; voelt als een hole in one.

 

Nog even in de buurt

Hugo in zijn oldtimer waarmee hij zo graag ging toeren. Ok, nieuw idee! Harold en Martijn rijden in rouwstoet mee met de Jaguar e-type v12Ellen-Marie wil Hugo de laatste dagen thuis. De twee jongens vinden dat zo zo. De garage biedt uitkomst. Dicht bij huis, maar niet in huis. Dat schrikt Harold en Martijn toch beetje af. Super dat hun vader bij zijn ‘derde’ kindje kan zijn. In de garage staat immers zijn andere trots. Zijn oldtimer waarmee hij zo graag ging toeren. Ok, nieuw idee! Harold en Martijn rijden in rouwstoet mee met de Jaguar e-type v12. Harold weet heel zeker dat hij dat wil en kan. Trots op zijn pas behaalde rijbewijs. Misschien de rouwauto en de volgauto’s dan ook oldtimers? Check!

 

Groots afscheid

De laatste dagen thuis in kleine kring. Het afscheid wordt groots gevierd op de golfclub. De kist op een plag prachtig groen gras met daarnaast zijn zo opvallende knalrode golftas en daarin natuurlijk zijn op maat gemaakte clubs. Een groot bloemstuk met daarin golfballen en clubs. Iedereen is welkom bij deze plechtigheid. Bij binnenkomst krijgt iedereen meteen een drankje aangeboden. Alle tijd en ruimte voor een woordje van afscheid. Veel muziek. De laatste rit naar het crematorium ga ik samen met Ellen-Marie, de jongens en zijn ouders maken. Wij komen daar later die maand in klein gezelschap terug voor het verstrooien. En dan terug naar de golfclub voor condoleance. Ik zie het al voor mij; daar zijn mensen al aan het golfen. Anderen genieten van een hapje en een drankje. En de golfanekdotes met Hugo in de hoofdrol zijn niet van de lucht. Een lach en een traan voor Hugo. Zo gaat het zijn.

Winkelwagen

uitvaartbegeleidster Annelies Meijboom

“ In 2020 leerde ik Mirelle kennen. Een warme lieve vrouw met passie voor haar werk. Haar werkmethode past heel goed bij mij. Zelf was ik al 13 jaar werkzaam in de uitvaart als verzorgster en uitvaartleider.

Het moeilijkste moment na een overlijden is om afscheid te nemen van je dierbare. Het is fijn en dankbaar om de nabestaanden te ontzorgen in deze korte maar moeilijke tijd. Mensen zijn in deze periode zeer kwetsbaar en emotioneel. Het is zwaar om vlak na een overlijden praktisch beslissingen te nemen. Met een warm gevoel en persoonlijke aandacht wil ik hierbij graag helpen. In het kleine en hechte team van Ligthart Uitvaartzorg is dat mogelijk. Wij zorgen ervoor met de nabestaanden dat ze terug kunnen kijken op een mooi en respectvol afscheid.”

Uitvaartverzorgster Kitty Hopman

Gastvrouw Monique de Haan

“Ik werk graag samen met Mirelle Draaijer, omdat ze een bijzondere vakvrouw is met hart voor haar zaak, voor degene die komt te overlijden of is overleden, en voor de familie. Haar bedrijf is uitgegroeid tot een regionale uitvaartonderneming waarmee ze zich duidelijk onderscheidt, vooral door haar persoonlijke aandacht voor alle betrokkenen. Ze neemt alle tijd voor hen, luistert nauwkeurig, ontzorgt en adviseert, en heeft oog voor de details. Dankzij haar hartverwarmende gesprekken, haar ervaring en creativiteit komt Mirelle – in nauw overleg met de familie – elke keer weer tot een stijlvolle uitvaart met die persoonlijke touch, passend bij de overledene en zijn of haar naasten. Elk afscheid wordt hierdoor een gedenkwaardige periode, waar de nabestaanden dankbaar op terugkijken. Het is mooi om te mogen bijdragen aan deze missie van Ligthart Uitvaartzorg. Ik doe mijn werk als gastvrouw en assistente van Mirelle dan ook met veel plezier. Gedrieën vullen we elkaar perfect aan en hebben een fijne, onderlinge klik.”

Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Uitvaartbegeleidster Mirelle Draaijer

“Zo kan het dus ook! Dat was mijn conclusie na de begrafenisceremonie van mijn lieve oom. De uitvaart was tot in de puntjes verzorgd, en daarom vroegen we dezelfde uitvaartbegeleidster ook voor de uitvaart van mijn oma. Omdat ik het oudste kleinkind ben, voelde ik me geroepen een speech te houden. Uit onverwachte hoek kreeg ik waardevolle hulp; van de uitvaartverzorgster zelf! Ze gaf me professionele tips en daarmee vertrouwen waardoor de speech een succes werd en ik heel persoonlijk afscheid heb kunnen nemen. Wat de uitvaartbegeleidster doorlopend liet zien in haar aanpak, is dat je er als familie niet alleen voor staat. In mijn inspiratiebron herkende ik mezelf als toekomstig uitvaartbegeleidster, inmiddels alweer 10 jaar geleden; de vakvrouw die zorgvuldig luistert, en die in nauw overleg met de nabestaanden alles met liefde regelt, originele ideeën aandraagt en bijzondere wensen realiseert.”

Uitvaartverzorgster Monique de Haan

Gastvrouw Kitty Hopman

“In 2009 heb ik Mirelle Draaijer leren kennen, toen zij de uitvaart verzorgde van een familielid van ons. Mirelle was onze steun en toeverlaat tijdens die drukke, moeilijke periode. Ze deed haar werk met passie, nam alle tijd en bracht rust en overzicht. Ze had indruk gemaakt, doordat ze er écht voor ons was. In die tijd was er een band ontstaan, dus hielden Mirelle en ik contact.
Een poosje terug vroeg ze me voor de mooie functie van gastvrouw. Ze had terecht gezien dat dit werk me op het lijf is geschreven; ik werk vanuit mijn hart met en voor mensen. Wat me vooral aanspreekt, is het kleinschalige karakter van Ligthart Uitvaartzorg; als klein, hecht team ontzorgen we, en dragen we vanuit onze persoonlijke kwaliteiten elke keer opnieuw bij aan een uitvaart met dat persoonlijke tintje. Ik doe mijn werk met liefde; door Mirelle te assisteren, ondersteun ik indirect de betrokken familie, en dat geeft me veel voldoening.”

Neem direct contact met ons op

  • Voer een nummer in van 17 tot 19.
    Het antwoord is 18
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Ligthart Uitvaartzorg
Weiver 7
1561 XA Krommenie

Email: [email protected]

Mobiel: 06 – 34 76 89 26
Bel bij overlijden: 06-54 76 32 06