Gratis hulp bij het oplossen van praktische problemen rondom een overlijden

Onlangs heeft Ligthart Uitvaartzorg het certificaat ‘STEUNPILAAR’ ontvangen van de landelijke stichting TochVerder.

0cb50d7c254fc01bb53761f4c74a55a2Een overlijden is natuurlijk geen leuk onderwerp, maar vroeg of laat krijgen wij er allemaal mee te maken. In geval van een overlijden breken voor nabestaanden moeilijke tijden aan. Steun bij het emotionele verwerkingsproces kan gegeven worden door familie en vrienden, uitvaartverzorgers en uitvaartverzekeraars, internet, professionals ( via de huisarts ) en natuurlijk : DE TIJD.

Nabestaanden hebben vanaf het prille begin na een overlijden veel vragen over praktische zaken en zij moeten veel kwesties regelen. Een totale afwikkeltijd van een jaar voor het ‘papieren gedeelte’ is geen uitzondering. Gelukkig komt een overlijdensgeval in de dichte nabijheid weinig voor. Dat is ook de reden dat bij veel mensen de kennis over praktische zaken gering is. Uiteraard staat de uitvaartverzorger nabestaanden met raad en daad bij.

Naast problemen van emotionele aard wordt men geconfronteerd met allerlei zaken van puur zakelijke en praktische aard zoals: regelen pensioen en uitkering, geblokkeerde bankrekeningen, wijzigingen huursubsidie en zorgverzekeraar, inlichten diverse instanties, de notaris, om maar iets te noemen.

Omdat nabestaanden in dit prille stadium andere dingen aan het hoofd hebben dan het uitzoeken en oplossen van allerlei zakelijke problemen biedt de landelijke stichting TochVerder gratis de helpende hand. Op hun initiatief is een programma ontwikkeld om de weg te wijzen om praktische zaken op te lossen. Doordat men zelf een werkboek kan maken ontstaat direct een helder overzicht van de gehele situatie en de nog te regelen kwesties.

Het verzorgingsgebied omvat onder andere : Zaanstreek.

Waarom heeft Ligthart Uitvaartzorg aan dit project meegewerkt? Ook uitvaartverzorgers moeten met de tijd mee en dit programma werkt prima! Door het creëren van een eigen werkboek biedt het steun en vastigheid en kan het een positieve uitwerking hebben op het rouwproces. Gebruikers uit deze regio hoeven niets te betalen omdat we hiermee aan willen aantonen dat onze servicebereidheid verder gaat dan het regelen van de uitvaart alleen, maar uiteraard blijft bij ons de persoonlijke nazorg en advisering voorop staan en zien we deze mogelijkheid slechts als toevoeging aan ons servicepakket.

Inloggen kan via website : www.ligthartuitvaartzorg.nl, tabblad Nazorg of via www.tochverder.nl, postcodegebied 15.

Winkelwagen

uitvaartbegeleidster Annelies Meijboom

“ In 2020 leerde ik Mirelle kennen. Een warme lieve vrouw met passie voor haar werk. Haar werkmethode past heel goed bij mij. Zelf was ik al 13 jaar werkzaam in de uitvaart als verzorgster en uitvaartleider.

Het moeilijkste moment na een overlijden is om afscheid te nemen van je dierbare. Het is fijn en dankbaar om de nabestaanden te ontzorgen in deze korte maar moeilijke tijd. Mensen zijn in deze periode zeer kwetsbaar en emotioneel. Het is zwaar om vlak na een overlijden praktisch beslissingen te nemen. Met een warm gevoel en persoonlijke aandacht wil ik hierbij graag helpen. In het kleine en hechte team van Ligthart Uitvaartzorg is dat mogelijk. Wij zorgen ervoor met de nabestaanden dat ze terug kunnen kijken op een mooi en respectvol afscheid.”

Uitvaartverzorgster Kitty Hopman

Gastvrouw Monique de Haan

“Ik werk graag samen met Mirelle Draaijer, omdat ze een bijzondere vakvrouw is met hart voor haar zaak, voor degene die komt te overlijden of is overleden, en voor de familie. Haar bedrijf is uitgegroeid tot een regionale uitvaartonderneming waarmee ze zich duidelijk onderscheidt, vooral door haar persoonlijke aandacht voor alle betrokkenen. Ze neemt alle tijd voor hen, luistert nauwkeurig, ontzorgt en adviseert, en heeft oog voor de details. Dankzij haar hartverwarmende gesprekken, haar ervaring en creativiteit komt Mirelle – in nauw overleg met de familie – elke keer weer tot een stijlvolle uitvaart met die persoonlijke touch, passend bij de overledene en zijn of haar naasten. Elk afscheid wordt hierdoor een gedenkwaardige periode, waar de nabestaanden dankbaar op terugkijken. Het is mooi om te mogen bijdragen aan deze missie van Ligthart Uitvaartzorg. Ik doe mijn werk als gastvrouw en assistente van Mirelle dan ook met veel plezier. Gedrieën vullen we elkaar perfect aan en hebben een fijne, onderlinge klik.”

Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Uitvaartbegeleidster Mirelle Draaijer

“Zo kan het dus ook! Dat was mijn conclusie na de begrafenisceremonie van mijn lieve oom. De uitvaart was tot in de puntjes verzorgd, en daarom vroegen we dezelfde uitvaartbegeleidster ook voor de uitvaart van mijn oma. Omdat ik het oudste kleinkind ben, voelde ik me geroepen een speech te houden. Uit onverwachte hoek kreeg ik waardevolle hulp; van de uitvaartverzorgster zelf! Ze gaf me professionele tips en daarmee vertrouwen waardoor de speech een succes werd en ik heel persoonlijk afscheid heb kunnen nemen. Wat de uitvaartbegeleidster doorlopend liet zien in haar aanpak, is dat je er als familie niet alleen voor staat. In mijn inspiratiebron herkende ik mezelf als toekomstig uitvaartbegeleidster, inmiddels alweer 10 jaar geleden; de vakvrouw die zorgvuldig luistert, en die in nauw overleg met de nabestaanden alles met liefde regelt, originele ideeën aandraagt en bijzondere wensen realiseert.”

Uitvaartverzorgster Monique de Haan

Gastvrouw Kitty Hopman

“In 2009 heb ik Mirelle Draaijer leren kennen, toen zij de uitvaart verzorgde van een familielid van ons. Mirelle was onze steun en toeverlaat tijdens die drukke, moeilijke periode. Ze deed haar werk met passie, nam alle tijd en bracht rust en overzicht. Ze had indruk gemaakt, doordat ze er écht voor ons was. In die tijd was er een band ontstaan, dus hielden Mirelle en ik contact.
Een poosje terug vroeg ze me voor de mooie functie van gastvrouw. Ze had terecht gezien dat dit werk me op het lijf is geschreven; ik werk vanuit mijn hart met en voor mensen. Wat me vooral aanspreekt, is het kleinschalige karakter van Ligthart Uitvaartzorg; als klein, hecht team ontzorgen we, en dragen we vanuit onze persoonlijke kwaliteiten elke keer opnieuw bij aan een uitvaart met dat persoonlijke tintje. Ik doe mijn werk met liefde; door Mirelle te assisteren, ondersteun ik indirect de betrokken familie, en dat geeft me veel voldoening.”

Neem direct contact met ons op

  • Voer een nummer in van 17 tot 19.
    Het antwoord is 18
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Ligthart Uitvaartzorg
Weiver 7
1561 XA Krommenie

Email: [email protected]

Mobiel: 06 – 34 76 89 26
Bel bij overlijden: 06-54 76 32 06