Wereldlichtjesdag 2016 in Krommenie

Op 11 december organiseerde wij Wereldlichtjesdag in samenwerking met Stichting Troosthuys.

 

De dag vroeg op

Vroeg in de ochtend waren er al auto’s op het terrein van de begraafplaats in Krommenie, maar om 14.30 uur werd het nog drukker. Auto’s vol met potjes, kaarsen, bloemen van Ciska en nog veel meer.

Het terrein werd voorzien van allemaal lichtjes, de aula werd gezellig gemaakt en het hart werd geplaatst. De beheerder van de begraafplaats kwam ook even langs en keek verbaasd om zich heen. Wat was zijn terrein mooi verlicht. Veel mensen die van de braderie terugkwamen en mensen uit de omgeving kwamen nieuwsgierig kijken wat er allemaal stond te gebeuren. De banner met de tekst: ”Als dit er niet meer is…. Samen eten, samen gek doen, samen televisie kijken, samen luisteren naar muziek samen…” werd nog gauw van huis opgehaald.

Het werd donker

Om 16.30 uur werd het al wat schemerig en met elkaar hebben we de lichtjes aangedaan. Om 18.15 uur arriveerden de eerste bezoekers al. Ninke en Susanne ontvingen de mensen. Iedereen kreeg bij binnenkomst een kaars en een hartje. Daarin kon een ieder de naam van zijn of haar kind opschrijven.

De avond

Na een openingswoord van Mirelle werden de kaarsen ontstoken tijdens het Wereldlichtjesdag lied Precious Child, gezongen door Karin. Daarna las Jantine een brief voor aan haar overleden zoon Sven. Zijn overlijden heeft haar gevormd en geïnspireerd tot het werk wat ze nu doet. Na deze mooie woorden hebben de aanwezigen hun hartje met de naam van hun kind in het grote hart opgehangen. Zo zijn alle overleden kinderen in ons hart.

De VlinderHet pad naar de begraafplaats toe was verlicht en aan het einde hing een mooie vlinder. Met sterretjes zijn we daarnaartoe gelopen onder gezang van Karin. Sommigen hebben hun kaars op een graf geplaatst. Het was bijzonder om te zien hoe het licht zich over de begraafplaats verspreidde.

Bij terugkomst in de aula vertelde Susanne een prachtig verhaal over een meisje datin herinnering voortleeft. Ze zal altijd herinnerd worden aan de muziek die zij mooi vond of juist aan spruitjes die zij écht niet lekker vond.

De avond werd afgesloten met muziek, koffie, thee en iets lekkers gemaakt door Cindy en Loekie.

We kijken terug op een warme avond, het is fijn dat er zoveel mensen stil hebben gestaan bij alle kinderen die zo enorm worden gemist.

 

 

Wereldlichtjesdag 2017

Natuurlijk wordt er volgend jaar weer Wereldlichtjesdag georganiseerd en wel op zondag 10 december 2017.

Winkelwagen

uitvaartbegeleidster Annelies Meijboom

“ In 2020 leerde ik Mirelle kennen. Een warme lieve vrouw met passie voor haar werk. Haar werkmethode past heel goed bij mij. Zelf was ik al 13 jaar werkzaam in de uitvaart als verzorgster en uitvaartleider.

Het moeilijkste moment na een overlijden is om afscheid te nemen van je dierbare. Het is fijn en dankbaar om de nabestaanden te ontzorgen in deze korte maar moeilijke tijd. Mensen zijn in deze periode zeer kwetsbaar en emotioneel. Het is zwaar om vlak na een overlijden praktisch beslissingen te nemen. Met een warm gevoel en persoonlijke aandacht wil ik hierbij graag helpen. In het kleine en hechte team van Ligthart Uitvaartzorg is dat mogelijk. Wij zorgen ervoor met de nabestaanden dat ze terug kunnen kijken op een mooi en respectvol afscheid.”

Uitvaartverzorgster Kitty Hopman

Gastvrouw Monique de Haan

“Ik werk graag samen met Mirelle Draaijer, omdat ze een bijzondere vakvrouw is met hart voor haar zaak, voor degene die komt te overlijden of is overleden, en voor de familie. Haar bedrijf is uitgegroeid tot een regionale uitvaartonderneming waarmee ze zich duidelijk onderscheidt, vooral door haar persoonlijke aandacht voor alle betrokkenen. Ze neemt alle tijd voor hen, luistert nauwkeurig, ontzorgt en adviseert, en heeft oog voor de details. Dankzij haar hartverwarmende gesprekken, haar ervaring en creativiteit komt Mirelle – in nauw overleg met de familie – elke keer weer tot een stijlvolle uitvaart met die persoonlijke touch, passend bij de overledene en zijn of haar naasten. Elk afscheid wordt hierdoor een gedenkwaardige periode, waar de nabestaanden dankbaar op terugkijken. Het is mooi om te mogen bijdragen aan deze missie van Ligthart Uitvaartzorg. Ik doe mijn werk als gastvrouw en assistente van Mirelle dan ook met veel plezier. Gedrieën vullen we elkaar perfect aan en hebben een fijne, onderlinge klik.”

Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Uitvaartbegeleidster Mirelle Draaijer

“Zo kan het dus ook! Dat was mijn conclusie na de begrafenisceremonie van mijn lieve oom. De uitvaart was tot in de puntjes verzorgd, en daarom vroegen we dezelfde uitvaartbegeleidster ook voor de uitvaart van mijn oma. Omdat ik het oudste kleinkind ben, voelde ik me geroepen een speech te houden. Uit onverwachte hoek kreeg ik waardevolle hulp; van de uitvaartverzorgster zelf! Ze gaf me professionele tips en daarmee vertrouwen waardoor de speech een succes werd en ik heel persoonlijk afscheid heb kunnen nemen. Wat de uitvaartbegeleidster doorlopend liet zien in haar aanpak, is dat je er als familie niet alleen voor staat. In mijn inspiratiebron herkende ik mezelf als toekomstig uitvaartbegeleidster, inmiddels alweer 10 jaar geleden; de vakvrouw die zorgvuldig luistert, en die in nauw overleg met de nabestaanden alles met liefde regelt, originele ideeën aandraagt en bijzondere wensen realiseert.”

Uitvaartverzorgster Monique de Haan

Gastvrouw Kitty Hopman

“In 2009 heb ik Mirelle Draaijer leren kennen, toen zij de uitvaart verzorgde van een familielid van ons. Mirelle was onze steun en toeverlaat tijdens die drukke, moeilijke periode. Ze deed haar werk met passie, nam alle tijd en bracht rust en overzicht. Ze had indruk gemaakt, doordat ze er écht voor ons was. In die tijd was er een band ontstaan, dus hielden Mirelle en ik contact.
Een poosje terug vroeg ze me voor de mooie functie van gastvrouw. Ze had terecht gezien dat dit werk me op het lijf is geschreven; ik werk vanuit mijn hart met en voor mensen. Wat me vooral aanspreekt, is het kleinschalige karakter van Ligthart Uitvaartzorg; als klein, hecht team ontzorgen we, en dragen we vanuit onze persoonlijke kwaliteiten elke keer opnieuw bij aan een uitvaart met dat persoonlijke tintje. Ik doe mijn werk met liefde; door Mirelle te assisteren, ondersteun ik indirect de betrokken familie, en dat geeft me veel voldoening.”

Neem direct contact met ons op

  • Voer een nummer in van 17 tot 19.
    Het antwoord is 18
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Ligthart Uitvaartzorg
Weiver 7
1561 XA Krommenie

Email: [email protected]

Mobiel: 06 – 34 76 89 26
Bel bij overlijden: 06-54 76 32 06