Wat past er bij de overledene?

grafmonument

Een eerste keuze bij een overlijden is die tussen begraven of cremeren. Als u niet weet wat de overledene zou hebben gekozen, kunt u als nabestaande zelf de keus maken. Weet u niet goed wat u moet kiezen, dan kunt u met ons overleggen. Gezamenlijk komen we tot het juiste besluit.

Afgezien van geloofsovertuiging is het voordeel van een graf dat er een gedenkplek is. Het feit dat het lichaam van de overledene er nog is, biedt troost. Als er sprake is van een familiegraf, is de keus eenvoudig.

Bij een crematie beslissen de nabestaanden of de urn meegaat naar huis, wordt bijgezet in een urnengraf of urnenmuur, of dat de as wordt uitgestrooid op een speciale plek. Misschien wel de lievelingsplek van de overledene. Ook nu geldt dat bij twijfel wij u kunnen helpen om tot de juiste keus te komen.

Blijvende herinnering

Na een begrafenis biedt Ligthart Uitvaartzorg een tijdelijke grafmarkering aan, zodat het graf snel na de begrafenis een naam krijgt. Het is dan fijn om tijdens een bezoek aan het graf te kijken naar de resterende bloemen en de naam van uw dierbare.

In de moeilijke periode na de uitvaart wordt er ook nagedacht over een urn of grafsteen. Bij Cees Woud Natuursteen krijgt u de begeleiding waar u behoefte aan heeft.

Van een eerste schetsontwerp tot de uitvoering. Zij verzorgen nadien ook het plaatsen op het graf en de service daarna. Zij helpen u bij het maken van een persoonlijk monument, want iedere persoon is immers uniek.

Een tweede leven

Grafmonumenten hebben het eeuwige leven. Als een graf na 20 jaar wordt teruggegeven aan de gemeente verdwijnt ook de steen. Cees kan met toestemming van de nabestaanden de steen een nieuw leven geven, informeer hiernaar bij een bezoek. Bijna alles is mogelijk. Meestal wordt het grafmonument gemaakt van duurzaam en onderhoudsarm graniet, maar ook van hardsteen of marmer. Natuurlijk kunnen Cees en Marian Woud u adviseren in monumenten van glas, roestvrijstaal of brons.

Cees en Marian kunnen u ook helpen met een mooie urn, zoals een waterurn, een monument in uw tuin of op de begraafplaats bij een graf.

Ambachtelijk, met zorg en liefde voor u gemaakt.

Voor meer informatie vindt u op de site van Woud Natuursteen: https://ceeswoudnatuursteen.nl

Winkelwagen

uitvaartbegeleidster Annelies Meijboom

“ In 2020 leerde ik Mirelle kennen. Een warme lieve vrouw met passie voor haar werk. Haar werkmethode past heel goed bij mij. Zelf was ik al 13 jaar werkzaam in de uitvaart als verzorgster en uitvaartleider.

Het moeilijkste moment na een overlijden is om afscheid te nemen van je dierbare. Het is fijn en dankbaar om de nabestaanden te ontzorgen in deze korte maar moeilijke tijd. Mensen zijn in deze periode zeer kwetsbaar en emotioneel. Het is zwaar om vlak na een overlijden praktisch beslissingen te nemen. Met een warm gevoel en persoonlijke aandacht wil ik hierbij graag helpen. In het kleine en hechte team van Ligthart Uitvaartzorg is dat mogelijk. Wij zorgen ervoor met de nabestaanden dat ze terug kunnen kijken op een mooi en respectvol afscheid.”

Uitvaartverzorgster Kitty Hopman

Gastvrouw Monique de Haan

“Ik werk graag samen met Mirelle Draaijer, omdat ze een bijzondere vakvrouw is met hart voor haar zaak, voor degene die komt te overlijden of is overleden, en voor de familie. Haar bedrijf is uitgegroeid tot een regionale uitvaartonderneming waarmee ze zich duidelijk onderscheidt, vooral door haar persoonlijke aandacht voor alle betrokkenen. Ze neemt alle tijd voor hen, luistert nauwkeurig, ontzorgt en adviseert, en heeft oog voor de details. Dankzij haar hartverwarmende gesprekken, haar ervaring en creativiteit komt Mirelle – in nauw overleg met de familie – elke keer weer tot een stijlvolle uitvaart met die persoonlijke touch, passend bij de overledene en zijn of haar naasten. Elk afscheid wordt hierdoor een gedenkwaardige periode, waar de nabestaanden dankbaar op terugkijken. Het is mooi om te mogen bijdragen aan deze missie van Ligthart Uitvaartzorg. Ik doe mijn werk als gastvrouw en assistente van Mirelle dan ook met veel plezier. Gedrieën vullen we elkaar perfect aan en hebben een fijne, onderlinge klik.”

Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Uitvaartbegeleidster Mirelle Draaijer

“Zo kan het dus ook! Dat was mijn conclusie na de begrafenisceremonie van mijn lieve oom. De uitvaart was tot in de puntjes verzorgd, en daarom vroegen we dezelfde uitvaartbegeleidster ook voor de uitvaart van mijn oma. Omdat ik het oudste kleinkind ben, voelde ik me geroepen een speech te houden. Uit onverwachte hoek kreeg ik waardevolle hulp; van de uitvaartverzorgster zelf! Ze gaf me professionele tips en daarmee vertrouwen waardoor de speech een succes werd en ik heel persoonlijk afscheid heb kunnen nemen. Wat de uitvaartbegeleidster doorlopend liet zien in haar aanpak, is dat je er als familie niet alleen voor staat. In mijn inspiratiebron herkende ik mezelf als toekomstig uitvaartbegeleidster, inmiddels alweer 10 jaar geleden; de vakvrouw die zorgvuldig luistert, en die in nauw overleg met de nabestaanden alles met liefde regelt, originele ideeën aandraagt en bijzondere wensen realiseert.”

Uitvaartverzorgster Monique de Haan

Gastvrouw Kitty Hopman

“In 2009 heb ik Mirelle Draaijer leren kennen, toen zij de uitvaart verzorgde van een familielid van ons. Mirelle was onze steun en toeverlaat tijdens die drukke, moeilijke periode. Ze deed haar werk met passie, nam alle tijd en bracht rust en overzicht. Ze had indruk gemaakt, doordat ze er écht voor ons was. In die tijd was er een band ontstaan, dus hielden Mirelle en ik contact.
Een poosje terug vroeg ze me voor de mooie functie van gastvrouw. Ze had terecht gezien dat dit werk me op het lijf is geschreven; ik werk vanuit mijn hart met en voor mensen. Wat me vooral aanspreekt, is het kleinschalige karakter van Ligthart Uitvaartzorg; als klein, hecht team ontzorgen we, en dragen we vanuit onze persoonlijke kwaliteiten elke keer opnieuw bij aan een uitvaart met dat persoonlijke tintje. Ik doe mijn werk met liefde; door Mirelle te assisteren, ondersteun ik indirect de betrokken familie, en dat geeft me veel voldoening.”

Neem direct contact met ons op

  • Voer een nummer in van 17 tot 19.
    Het antwoord is 18
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Ligthart Uitvaartzorg
Weiver 7
1561 XA Krommenie

Email: [email protected]

Mobiel: 06 – 34 76 89 26
Bel bij overlijden: 06-54 76 32 06