Uitvaart Zaandijk

_P7B5416

Persoonlijk

Een uniek, warmhartig afscheid dat recht doet aan wie iemand is geweest en wat iemand heeft betekend.
_P7B5332

Werkwijze

Het verschil tussen ‘gewoon’ en ‘uitzonderlijk’ is onze moeiteloze extra inzet.
_P7B5596

Nazorg

Via ons kunt u een beroep doen op adequate hulp en liefdevolle, deskundige zorg na verlies.

Opbaren in Zaandijk

Opbaren gebeurt meestal bij iemand thuis of in een rouwcentrum. Het thuis opbaren heeft een positieve invloed op het rouwproces en wij komen dan dagelijks langs voor controle. Het is ook mogelijk iemand op te baren op een andere locatie, bijvoorbeeld een uitvaartcentrum of kerk. Veel uitvaartcentra, waaronder ook de uitvaartcentra in Krommenie en Wormerveer en het crematorium in Zaandam beschikken over zogenaamde ’24 uurs kamers’. U ontvangt dan een sleutel en kunt 24 uur per dag terecht. Zo kunt u te allen tijde bij uw dierbare zijn. 

Wij informeren u graag over de vele mogelijkheden voor een opbaring bij een persoonlijke uitvaart in Zaandijk.

Thuis 2
Zaandijk_SwarteWalvis
Zaandam_Uitvaartcentrum

Uitvaart in Zaandijk

Steeds vaker wordt een uitvaartceremonie op een andere locatie gehouden dan in de aula van het uitvaartcentrum, crematorium of de begraafplaats. Bijvoorbeeld het favoriete restaurant waar de overledene graag kwam. Of de voetbalkantine, omdat de overledene altijd te vinden was op ‘zijn’ club’. Of, als u voldoende ruimte heeft, bij u thuis of in uw eigen tuin voor een persoonlijke en warme sfeer

Anno nu is er bijzonder veel mogelijk en zijn er veel locaties die openstaan voor de organisatie van een uitvaart. Want een uitvaart hoeft niet persé in een uitvaartcentrum plaats te vinden. Wij vertellen u er graag meer over.

_P7B5650
Zaandijk_dehoop
Zaandam_Swarte Walvis 3

Condoleance in Zaandijk

Na een begrafenis of crematie kunt u voor een condoleance of ‘koffiekamer’ gebruik maken van diverse gelegenheden in Zaandijk.

  • D’ Swarte Walvis – Midden op de Zaanse Schans ligt D’Swarte Walvis. Hier kunt u gebruik maken van gratis eigen parkeergelegenheid of van het nabijgelegen parkeerterrein van de Zaanse Schans. Tevens is deze locatie per boot bereikbaar dankzij de eigen aanlegsteiger.
  • Raadhuis Zaandijk – Het voormalige raadhuis is prachtig gelegen aan de Lagedijk 106 te Zaandijk. Parkeren kan hier aan de openbare weg of een nabijgelegen gratis parkeerterrein. Ook hier biedt de aanwezigheid van de eigen aanlegsteiger de mogelijkheid voor aankomst en/of vertrek over het water.
  • Brouwerij Hoop – Bent u op zoek naar een informele setting, wellicht voor een jonger publiek, dan is Brouwerij Hoop in Zaandijk de juiste locatie. Op en om ons terrein aan de Lagedijk in Zaandijk vindt u ruim voldoende gratis parkeergelegenheid.
  • Slager aan de Schans‘Slager aan de Schans’ huist in een monumentaal pand uit 1684. Het is gelegen aan de Lagedijk 7 – 9 te Zaandijk en biedt een huiselijke sfeer, schuin tegenover de Zaanse Schans. Parkeren kan hier aan de openbare weg of een nabijgelegen gratis parkeerterrein. 

Daarna kunnen de nabestaanden de overledene naar de begraafplaats of het crematorium in Zaandam, Alkmaar of elders brengen. Er zijn meer geschikte locaties dan de hierboven genoemde in Zaandijk. Wij informeren u graag, of klik alvast op één van de andere plaatsen in ons verzorgingsgebied.

_P7B7266
_P7B5580
Catering 1

Wij informeren u graag over de vele mogelijkheden voor een persoonlijke uitvaart in Zaandijk.

Neem contact op voor meer informatie

06 - 34 76 89 26

24/7 bereikbaar

Adres Weiver 7, 1561 XA Krommenie

Winkelwagen

uitvaartbegeleidster Annelies Meijboom

“ In 2020 leerde ik Mirelle kennen. Een warme lieve vrouw met passie voor haar werk. Haar werkmethode past heel goed bij mij. Zelf was ik al 13 jaar werkzaam in de uitvaart als verzorgster en uitvaartleider.

Het moeilijkste moment na een overlijden is om afscheid te nemen van je dierbare. Het is fijn en dankbaar om de nabestaanden te ontzorgen in deze korte maar moeilijke tijd. Mensen zijn in deze periode zeer kwetsbaar en emotioneel. Het is zwaar om vlak na een overlijden praktisch beslissingen te nemen. Met een warm gevoel en persoonlijke aandacht wil ik hierbij graag helpen. In het kleine en hechte team van Ligthart Uitvaartzorg is dat mogelijk. Wij zorgen ervoor met de nabestaanden dat ze terug kunnen kijken op een mooi en respectvol afscheid.”

Uitvaartverzorgster Kitty Hopman

Gastvrouw Monique de Haan

“Ik werk graag samen met Mirelle Draaijer, omdat ze een bijzondere vakvrouw is met hart voor haar zaak, voor degene die komt te overlijden of is overleden, en voor de familie. Haar bedrijf is uitgegroeid tot een regionale uitvaartonderneming waarmee ze zich duidelijk onderscheidt, vooral door haar persoonlijke aandacht voor alle betrokkenen. Ze neemt alle tijd voor hen, luistert nauwkeurig, ontzorgt en adviseert, en heeft oog voor de details. Dankzij haar hartverwarmende gesprekken, haar ervaring en creativiteit komt Mirelle – in nauw overleg met de familie – elke keer weer tot een stijlvolle uitvaart met die persoonlijke touch, passend bij de overledene en zijn of haar naasten. Elk afscheid wordt hierdoor een gedenkwaardige periode, waar de nabestaanden dankbaar op terugkijken. Het is mooi om te mogen bijdragen aan deze missie van Ligthart Uitvaartzorg. Ik doe mijn werk als gastvrouw en assistente van Mirelle dan ook met veel plezier. Gedrieën vullen we elkaar perfect aan en hebben een fijne, onderlinge klik.”

Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Uitvaartbegeleidster Mirelle Draaijer

“Zo kan het dus ook! Dat was mijn conclusie na de begrafenisceremonie van mijn lieve oom. De uitvaart was tot in de puntjes verzorgd, en daarom vroegen we dezelfde uitvaartbegeleidster ook voor de uitvaart van mijn oma. Omdat ik het oudste kleinkind ben, voelde ik me geroepen een speech te houden. Uit onverwachte hoek kreeg ik waardevolle hulp; van de uitvaartverzorgster zelf! Ze gaf me professionele tips en daarmee vertrouwen waardoor de speech een succes werd en ik heel persoonlijk afscheid heb kunnen nemen. Wat de uitvaartbegeleidster doorlopend liet zien in haar aanpak, is dat je er als familie niet alleen voor staat. In mijn inspiratiebron herkende ik mezelf als toekomstig uitvaartbegeleidster, inmiddels alweer 10 jaar geleden; de vakvrouw die zorgvuldig luistert, en die in nauw overleg met de nabestaanden alles met liefde regelt, originele ideeën aandraagt en bijzondere wensen realiseert.”

Uitvaartverzorgster Monique de Haan

Gastvrouw Kitty Hopman

“In 2009 heb ik Mirelle Draaijer leren kennen, toen zij de uitvaart verzorgde van een familielid van ons. Mirelle was onze steun en toeverlaat tijdens die drukke, moeilijke periode. Ze deed haar werk met passie, nam alle tijd en bracht rust en overzicht. Ze had indruk gemaakt, doordat ze er écht voor ons was. In die tijd was er een band ontstaan, dus hielden Mirelle en ik contact.
Een poosje terug vroeg ze me voor de mooie functie van gastvrouw. Ze had terecht gezien dat dit werk me op het lijf is geschreven; ik werk vanuit mijn hart met en voor mensen. Wat me vooral aanspreekt, is het kleinschalige karakter van Ligthart Uitvaartzorg; als klein, hecht team ontzorgen we, en dragen we vanuit onze persoonlijke kwaliteiten elke keer opnieuw bij aan een uitvaart met dat persoonlijke tintje. Ik doe mijn werk met liefde; door Mirelle te assisteren, ondersteun ik indirect de betrokken familie, en dat geeft me veel voldoening.”

Neem direct contact met ons op

  • Voer een nummer in van 17 tot 19.
    Het antwoord is 18
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Ligthart Uitvaartzorg
Weiver 7
1561 XA Krommenie

Email: [email protected]

Mobiel: 06 – 34 76 89 26
Bel bij overlijden: 06-54 76 32 06