Het ontstaan van Stichting Troosthuys

Het organiseren van een open dag kun je niet alleen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar andere ondernemende mensen die allemaal een link hebben met rouw en verlies.  De open dag in mei 2016 werd succesvol afgesloten. Tijdens het nabespreken van deze bijzondere dag ontstond er een idee om niet alleen mensen hulp te bieden bij rouw maar ook bij andere vormen van verlies, een plek waar mensen bij elkaar komen voor troost.  Stichting Troosthuys werd “geboren”. Wat een geweldig initiatief kan er ontstaan door een groep ondernemende mensen die allen werken vanuit hun hart en sterk zijn vanuit hun professioneel vakgebied. Stichting Troosthuys is nu een feit.

Opening Stichting Troosthuys door Margriet Eshuijs

 

Ervaring

Ik voelde rouw en verlies bij het overlijden van mijn schoonvader. Daarna ook zag ik het verdriet van een collega en een tante na overlijden van hun geliefden. De pijn van rouw en verlies heb je niet alleen bij overlijden, maar ook bij verlies bij een echtscheiding. Je loopt tegen problemen aan van het omzetten van een energiebedrijf of andere leveranciers op je naam te krijgen.

Rouw en verlies is er ook als je je baan verliest. Zeker als je het niet verwacht of verlies van gezondheid. Op dat moment kan en wil je niet zien dat waar een deur dicht wordt gedaan en mogelijk een andere deur opengaat. Daar gaat tijd overheen.

In de eerste periode na een verlies kan je bij families of vrienden terecht. Weken, soms maanden willen zeer goede vrienden en familie je verhaal aanhoren. Vaak in weken daarna vallen er al mensen af. Ze weten niet hoe hiermee om te gaan. De eerste verjaardag, de eerste keer kerst en oud en nieuw. Na zeker een jaar is het over, dan moet het ook over zijn vinden velen.

Troostavonden

Waar vindt je dan een luisterend oor. Op elke 3e dinsdag van de maand kan je dan bij Stichting Troosthuys terecht. Wij bieden een luisterend oor, een schouder of gewoon samen een bakkie doen. Misschien ontmoet je er mensen of is het gewoon een maandelijks uitje.

Omdat we open staan voor verschillende soorten van rouw en verlies kan iedereen binnenlopen. Wij staan ook open voor ideeën. In het komende jaar willen we workshops en lezingen organiseren. Elke keer met een ander thema. Dinsdag 18 oktober staat in het teken van Ontmoeten.

 

In 20 december willen we vragen aan mensen om iets te eten mee te nemen. Iets te koken voor 2 personen. We dekken dan de tafel dan eten we met zijn allen. Aanmelden is dan wel wenselijk. Dan weten we hoeveel borden we neer mogen zetten.

Op 11 december organiseert Ligthart Uitvaartzorg Wereldlichtjesdag . Op deze dag steken we een kaars aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Iedereen is welkom. Je mag altijd iemand meenemen. Later zal ik u hier meer over vertellen.

 

Winkelwagen

uitvaartbegeleidster Annelies Meijboom

“ In 2020 leerde ik Mirelle kennen. Een warme lieve vrouw met passie voor haar werk. Haar werkmethode past heel goed bij mij. Zelf was ik al 13 jaar werkzaam in de uitvaart als verzorgster en uitvaartleider.

Het moeilijkste moment na een overlijden is om afscheid te nemen van je dierbare. Het is fijn en dankbaar om de nabestaanden te ontzorgen in deze korte maar moeilijke tijd. Mensen zijn in deze periode zeer kwetsbaar en emotioneel. Het is zwaar om vlak na een overlijden praktisch beslissingen te nemen. Met een warm gevoel en persoonlijke aandacht wil ik hierbij graag helpen. In het kleine en hechte team van Ligthart Uitvaartzorg is dat mogelijk. Wij zorgen ervoor met de nabestaanden dat ze terug kunnen kijken op een mooi en respectvol afscheid.”

Uitvaartverzorgster Kitty Hopman

Gastvrouw Monique de Haan

“Ik werk graag samen met Mirelle Draaijer, omdat ze een bijzondere vakvrouw is met hart voor haar zaak, voor degene die komt te overlijden of is overleden, en voor de familie. Haar bedrijf is uitgegroeid tot een regionale uitvaartonderneming waarmee ze zich duidelijk onderscheidt, vooral door haar persoonlijke aandacht voor alle betrokkenen. Ze neemt alle tijd voor hen, luistert nauwkeurig, ontzorgt en adviseert, en heeft oog voor de details. Dankzij haar hartverwarmende gesprekken, haar ervaring en creativiteit komt Mirelle – in nauw overleg met de familie – elke keer weer tot een stijlvolle uitvaart met die persoonlijke touch, passend bij de overledene en zijn of haar naasten. Elk afscheid wordt hierdoor een gedenkwaardige periode, waar de nabestaanden dankbaar op terugkijken. Het is mooi om te mogen bijdragen aan deze missie van Ligthart Uitvaartzorg. Ik doe mijn werk als gastvrouw en assistente van Mirelle dan ook met veel plezier. Gedrieën vullen we elkaar perfect aan en hebben een fijne, onderlinge klik.”

Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Uitvaartbegeleidster Mirelle Draaijer

“Zo kan het dus ook! Dat was mijn conclusie na de begrafenisceremonie van mijn lieve oom. De uitvaart was tot in de puntjes verzorgd, en daarom vroegen we dezelfde uitvaartbegeleidster ook voor de uitvaart van mijn oma. Omdat ik het oudste kleinkind ben, voelde ik me geroepen een speech te houden. Uit onverwachte hoek kreeg ik waardevolle hulp; van de uitvaartverzorgster zelf! Ze gaf me professionele tips en daarmee vertrouwen waardoor de speech een succes werd en ik heel persoonlijk afscheid heb kunnen nemen. Wat de uitvaartbegeleidster doorlopend liet zien in haar aanpak, is dat je er als familie niet alleen voor staat. In mijn inspiratiebron herkende ik mezelf als toekomstig uitvaartbegeleidster, inmiddels alweer 10 jaar geleden; de vakvrouw die zorgvuldig luistert, en die in nauw overleg met de nabestaanden alles met liefde regelt, originele ideeën aandraagt en bijzondere wensen realiseert.”

Uitvaartverzorgster Monique de Haan

Gastvrouw Kitty Hopman

“In 2009 heb ik Mirelle Draaijer leren kennen, toen zij de uitvaart verzorgde van een familielid van ons. Mirelle was onze steun en toeverlaat tijdens die drukke, moeilijke periode. Ze deed haar werk met passie, nam alle tijd en bracht rust en overzicht. Ze had indruk gemaakt, doordat ze er écht voor ons was. In die tijd was er een band ontstaan, dus hielden Mirelle en ik contact.
Een poosje terug vroeg ze me voor de mooie functie van gastvrouw. Ze had terecht gezien dat dit werk me op het lijf is geschreven; ik werk vanuit mijn hart met en voor mensen. Wat me vooral aanspreekt, is het kleinschalige karakter van Ligthart Uitvaartzorg; als klein, hecht team ontzorgen we, en dragen we vanuit onze persoonlijke kwaliteiten elke keer opnieuw bij aan een uitvaart met dat persoonlijke tintje. Ik doe mijn werk met liefde; door Mirelle te assisteren, ondersteun ik indirect de betrokken familie, en dat geeft me veel voldoening.”

Neem direct contact met ons op

  • Voer een nummer in van 17 tot 19.
    Het antwoord is 18
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Ligthart Uitvaartzorg
Weiver 7
1561 XA Krommenie

Email: [email protected]

Mobiel: 06 – 34 76 89 26
Bel bij overlijden: 06-54 76 32 06