Muziek zegt meer dan 1000 woorden

Muziek om naar te luisteren

Wat doet muziek met je? Word je er vrolijk van of juist verdrietig? Sommige muziekstukken roepen een moment in je leven op.

Muziek is zeer persoonlijk. Soms vragen mensen onze mening en stellen wij vragen. Wie was de overledene, wat was zijn/haar lievelingsmuziek of welke muziekkeuze hoort bij een belangrijke gebeurtenis in het leven van de overledene? Ging hij/zij vaak naar een concert?

Muziek tijdens de uitvaart

‘Time to say goodbye’ van Andrea Bocelli en Sarah Brightman, ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij of ‘Afscheid nemen bestaat niet’ van Marco Borsato zijn favoriet en worden regelmatig afgespeeld tijdens de uitvaart. Dit is mooie muziek, maar bij het kiezen van de muziek voor de uitvaart kan je je ook de volgende vragen stellen: welk muziekstuk past er bij de sprekers? Wat wil je vertellen met het muziekstuk? Muziek die gaat over doorleven, afscheid nemen, troost of rouw.

Tijdens een uitvaart worden meestal 3 of 4 nummers gekozen. Vooral het laatste nummer tijdens de afscheidsplechtigheid blijven veel mensen zich herinneren. Sommige muziekstukken zijn zo aan iemand verbonden. Als je dan een bepaald liedje hoort, moet je aan hem/haar denken.

Welke muziek wil jij op je uitvaart?

Welke muziekwil je op jouw uitvaart laten horen? Heb je daar wel eens over nagedacht? Zijn dat je favoriete liedjes of juist liedjes die over afscheid gaan in het genre waar je van houdt?

Angelique Stein helpt ons zoeken naar speciale verzoeken. Bepaalde uitvoeringen, weghalen van applaus of oude nummers die alleen nog op lp te verkrijgen is. Anqelique weet altijd raad. https://www.angeliquestein.nl

Keuze live of cd

Ook kan je kiezen voor een popkoor, kapiteinskoor of zussen die eigen muziekstukken hebben ingestudeerd. Een kleinkind die op een muziekinstrument speelt roept ook emoties op. Dat is wat een uitvaart persoonlijk maakt.

Op uitvaarten wordt alle soorten muziek gedraaid. Van Nederlandstalige levensliederen tot klassieke muziek en van moderne popnummers tot sfeervolle jazznummers. Alles kan, van een heuse tranentrekker tot feestmuziek waarbij het dak eraf gaat.

Mogelijk zal mijn muziekkeuze veranderen in de loop van de tijd, maar mijn playlist is al klaar, ook al ben ik nog lang niet van plan om te gaan.

Winkelwagen

uitvaartbegeleidster Annelies Meijboom

“ In 2020 leerde ik Mirelle kennen. Een warme lieve vrouw met passie voor haar werk. Haar werkmethode past heel goed bij mij. Zelf was ik al 13 jaar werkzaam in de uitvaart als verzorgster en uitvaartleider.

Het moeilijkste moment na een overlijden is om afscheid te nemen van je dierbare. Het is fijn en dankbaar om de nabestaanden te ontzorgen in deze korte maar moeilijke tijd. Mensen zijn in deze periode zeer kwetsbaar en emotioneel. Het is zwaar om vlak na een overlijden praktisch beslissingen te nemen. Met een warm gevoel en persoonlijke aandacht wil ik hierbij graag helpen. In het kleine en hechte team van Ligthart Uitvaartzorg is dat mogelijk. Wij zorgen ervoor met de nabestaanden dat ze terug kunnen kijken op een mooi en respectvol afscheid.”

Uitvaartverzorgster Kitty Hopman

Gastvrouw Monique de Haan

“Ik werk graag samen met Mirelle Draaijer, omdat ze een bijzondere vakvrouw is met hart voor haar zaak, voor degene die komt te overlijden of is overleden, en voor de familie. Haar bedrijf is uitgegroeid tot een regionale uitvaartonderneming waarmee ze zich duidelijk onderscheidt, vooral door haar persoonlijke aandacht voor alle betrokkenen. Ze neemt alle tijd voor hen, luistert nauwkeurig, ontzorgt en adviseert, en heeft oog voor de details. Dankzij haar hartverwarmende gesprekken, haar ervaring en creativiteit komt Mirelle – in nauw overleg met de familie – elke keer weer tot een stijlvolle uitvaart met die persoonlijke touch, passend bij de overledene en zijn of haar naasten. Elk afscheid wordt hierdoor een gedenkwaardige periode, waar de nabestaanden dankbaar op terugkijken. Het is mooi om te mogen bijdragen aan deze missie van Ligthart Uitvaartzorg. Ik doe mijn werk als gastvrouw en assistente van Mirelle dan ook met veel plezier. Gedrieën vullen we elkaar perfect aan en hebben een fijne, onderlinge klik.”

Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Uitvaartbegeleidster Mirelle Draaijer

“Zo kan het dus ook! Dat was mijn conclusie na de begrafenisceremonie van mijn lieve oom. De uitvaart was tot in de puntjes verzorgd, en daarom vroegen we dezelfde uitvaartbegeleidster ook voor de uitvaart van mijn oma. Omdat ik het oudste kleinkind ben, voelde ik me geroepen een speech te houden. Uit onverwachte hoek kreeg ik waardevolle hulp; van de uitvaartverzorgster zelf! Ze gaf me professionele tips en daarmee vertrouwen waardoor de speech een succes werd en ik heel persoonlijk afscheid heb kunnen nemen. Wat de uitvaartbegeleidster doorlopend liet zien in haar aanpak, is dat je er als familie niet alleen voor staat. In mijn inspiratiebron herkende ik mezelf als toekomstig uitvaartbegeleidster, inmiddels alweer 10 jaar geleden; de vakvrouw die zorgvuldig luistert, en die in nauw overleg met de nabestaanden alles met liefde regelt, originele ideeën aandraagt en bijzondere wensen realiseert.”

Uitvaartverzorgster Monique de Haan

Gastvrouw Kitty Hopman

“In 2009 heb ik Mirelle Draaijer leren kennen, toen zij de uitvaart verzorgde van een familielid van ons. Mirelle was onze steun en toeverlaat tijdens die drukke, moeilijke periode. Ze deed haar werk met passie, nam alle tijd en bracht rust en overzicht. Ze had indruk gemaakt, doordat ze er écht voor ons was. In die tijd was er een band ontstaan, dus hielden Mirelle en ik contact.
Een poosje terug vroeg ze me voor de mooie functie van gastvrouw. Ze had terecht gezien dat dit werk me op het lijf is geschreven; ik werk vanuit mijn hart met en voor mensen. Wat me vooral aanspreekt, is het kleinschalige karakter van Ligthart Uitvaartzorg; als klein, hecht team ontzorgen we, en dragen we vanuit onze persoonlijke kwaliteiten elke keer opnieuw bij aan een uitvaart met dat persoonlijke tintje. Ik doe mijn werk met liefde; door Mirelle te assisteren, ondersteun ik indirect de betrokken familie, en dat geeft me veel voldoening.”

Neem direct contact met ons op

  • Voer een nummer in van 17 tot 19.
    Het antwoord is 18
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Ligthart Uitvaartzorg
Weiver 7
1561 XA Krommenie

Email: [email protected]

Mobiel: 06 – 34 76 89 26
Bel bij overlijden: 06-54 76 32 06