Mijn witte wens

Dat mijn leven voortijdig eindigt, daarmee heb ik mij nu wel verzoend. Snel, maar dat moest ook wel. Want hoewel ik weet dat het sneller komt dan verwacht, wil zelfs ik dat precieze tijdstip niet weten. Natuurlijk wil ik dat alles goed en volledig naar mijn opvatting wordt ingevuld. Zoals ik dat voor mij zie. Nog één keer waar maken wat mijn lieve Wim altijd zegt: “Nu is het mooi geweest, controlefreakje, zo is ‘t goed!” Een mij passend einde aan een mijn prachtige leven.

 

Niet te snel, niet te hard

Mijn grote gezin is mijn alles. Deze zomer zeker nog volop genieten van ons strandhuisje met alle kinderen en aanhang. En ik duim voor nog een zomer. Ook Boris en Storm onze labradors zijn voor mij kinderen. Die zijn er dan ook zeker bij als wij voor de allerlaatste keer afscheid van elkaar nemen. Een afscheid op het strand. Zie een ondergaande zon als 2 auto’s komen aanrijden; een glanzende witte voor mij. En Rosalie in mijn cabrio. Met de kap naar beneden, zodat de wind ondeugend met haar blonde krullen kan spelen. Dat tovert altijd een glimlach op mijn gezicht. Nu moet ze wel langzaam rijden en kan niet – zoals ze ‘t liefst doet -racen. Wat ik als moeder wel een geruststellende gedachte vindt. Beneden aan de vloedlijn staan alle lieve vrienden, bekenden, collega’s mij op te wachten als Wim samen met mijn drie jongens mij het strand oprijden met de loopkoets.

 

Ruisende branding, bruisende champagne

Iedereen heft zijn glas champagne als ik met koets en kist en al aan de vloedlijn sta. Op mijn rijke leven. Op ons warm afscheid. Wat zij dan allemaal willen zeggen en doen? Dat zoeken zij zelf maar uit. Ik heb dan alle tijd. Maar niet te veel treurigheid alsjeblieft. Het ruisen van de branding vermengt zich met vrolijke muziek. Wat dat allemaal wordt, ga ik later nog eens uitzoeken met Rosalie en Karin, ‘t schatje van onze jongste Daniël. Niet zo heel veel later, dat begrijpt u wel. De tijd dringt.

 

Doe toch niet alles zelf

Ik vraag ook wat van al mijn dierbaren. Een levendige herinnering van iedereen aan mij. Voor mijn kinderen. En mijn kleinkinderen. Want de kinderwens van Rosalie en Harold speelt. Mijn kleinkinderen mis ik nu al. Daarom een opdracht aan mijn lieve familie en vrienden daarvoor te zorgen. Een heel dik boek vol met foto’s, verhalen, gedichtjes, lievelingsrecepten, anekdotes. En zij krijgen allemaal een laatste lieve groet van mij. Een mooie witte schelp met een opdracht in een wit organza zakje. Oh, ja, mijn kist is ook wit. En als iemand per se wil, neem dan vooral een witte bloem mee. Het leven met mijn man en kinderen is het waardevolste deel van mijn leven. Ons trouwen zie ik als het stralende begin. In mijn witte jurk en Wim in zijn witte pak. Mijn witte afscheid als een warm en waardig einde.

 

Alles op orde

Ben er nog niet uit of ik een professioneel schilder mijn witte kist met parelmoer schelpen laat beschilderen? Of dat ik dat mijn dierbaarste vriendinnen vraag te doen? Maar als ik dit allemaal in en op orde heb, dan ga ik volop genieten. Natuurlijk mijn gezin. En van alle lieverds om mij heen. En de dingen doen, die ik écht nog zal én moet doen. Van mijzelf dan wel te verstaan. Nou, ik wacht niet met alles tot alles helemaal geregeld is. Volgende week woensdag ga ik kitesurfen. Mijn hemel, wat eng!

Winkelwagen

uitvaartbegeleidster Annelies Meijboom

“ In 2020 leerde ik Mirelle kennen. Een warme lieve vrouw met passie voor haar werk. Haar werkmethode past heel goed bij mij. Zelf was ik al 13 jaar werkzaam in de uitvaart als verzorgster en uitvaartleider.

Het moeilijkste moment na een overlijden is om afscheid te nemen van je dierbare. Het is fijn en dankbaar om de nabestaanden te ontzorgen in deze korte maar moeilijke tijd. Mensen zijn in deze periode zeer kwetsbaar en emotioneel. Het is zwaar om vlak na een overlijden praktisch beslissingen te nemen. Met een warm gevoel en persoonlijke aandacht wil ik hierbij graag helpen. In het kleine en hechte team van Ligthart Uitvaartzorg is dat mogelijk. Wij zorgen ervoor met de nabestaanden dat ze terug kunnen kijken op een mooi en respectvol afscheid.”

Uitvaartverzorgster Kitty Hopman

Gastvrouw Monique de Haan

“Ik werk graag samen met Mirelle Draaijer, omdat ze een bijzondere vakvrouw is met hart voor haar zaak, voor degene die komt te overlijden of is overleden, en voor de familie. Haar bedrijf is uitgegroeid tot een regionale uitvaartonderneming waarmee ze zich duidelijk onderscheidt, vooral door haar persoonlijke aandacht voor alle betrokkenen. Ze neemt alle tijd voor hen, luistert nauwkeurig, ontzorgt en adviseert, en heeft oog voor de details. Dankzij haar hartverwarmende gesprekken, haar ervaring en creativiteit komt Mirelle – in nauw overleg met de familie – elke keer weer tot een stijlvolle uitvaart met die persoonlijke touch, passend bij de overledene en zijn of haar naasten. Elk afscheid wordt hierdoor een gedenkwaardige periode, waar de nabestaanden dankbaar op terugkijken. Het is mooi om te mogen bijdragen aan deze missie van Ligthart Uitvaartzorg. Ik doe mijn werk als gastvrouw en assistente van Mirelle dan ook met veel plezier. Gedrieën vullen we elkaar perfect aan en hebben een fijne, onderlinge klik.”

Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Uitvaartbegeleidster Mirelle Draaijer

“Zo kan het dus ook! Dat was mijn conclusie na de begrafenisceremonie van mijn lieve oom. De uitvaart was tot in de puntjes verzorgd, en daarom vroegen we dezelfde uitvaartbegeleidster ook voor de uitvaart van mijn oma. Omdat ik het oudste kleinkind ben, voelde ik me geroepen een speech te houden. Uit onverwachte hoek kreeg ik waardevolle hulp; van de uitvaartverzorgster zelf! Ze gaf me professionele tips en daarmee vertrouwen waardoor de speech een succes werd en ik heel persoonlijk afscheid heb kunnen nemen. Wat de uitvaartbegeleidster doorlopend liet zien in haar aanpak, is dat je er als familie niet alleen voor staat. In mijn inspiratiebron herkende ik mezelf als toekomstig uitvaartbegeleidster, inmiddels alweer 10 jaar geleden; de vakvrouw die zorgvuldig luistert, en die in nauw overleg met de nabestaanden alles met liefde regelt, originele ideeën aandraagt en bijzondere wensen realiseert.”

Uitvaartverzorgster Monique de Haan

Gastvrouw Kitty Hopman

“In 2009 heb ik Mirelle Draaijer leren kennen, toen zij de uitvaart verzorgde van een familielid van ons. Mirelle was onze steun en toeverlaat tijdens die drukke, moeilijke periode. Ze deed haar werk met passie, nam alle tijd en bracht rust en overzicht. Ze had indruk gemaakt, doordat ze er écht voor ons was. In die tijd was er een band ontstaan, dus hielden Mirelle en ik contact.
Een poosje terug vroeg ze me voor de mooie functie van gastvrouw. Ze had terecht gezien dat dit werk me op het lijf is geschreven; ik werk vanuit mijn hart met en voor mensen. Wat me vooral aanspreekt, is het kleinschalige karakter van Ligthart Uitvaartzorg; als klein, hecht team ontzorgen we, en dragen we vanuit onze persoonlijke kwaliteiten elke keer opnieuw bij aan een uitvaart met dat persoonlijke tintje. Ik doe mijn werk met liefde; door Mirelle te assisteren, ondersteun ik indirect de betrokken familie, en dat geeft me veel voldoening.”

Neem direct contact met ons op

  • Voer een nummer in van 17 tot 19.
    Het antwoord is 18
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Ligthart Uitvaartzorg
Weiver 7
1561 XA Krommenie

Email: [email protected]

Mobiel: 06 – 34 76 89 26
Bel bij overlijden: 06-54 76 32 06