Het overlijden van Lies

vervoer

Het overlijden van mijn vriendin Lies

Ruim een jaar geleden is het nu dat op een zaterdagavond mijn mobiele telefoon ging en ik in het schermpje zag dat Lies, mijn vriendin, mij belde. Ik nam dus met een enthousiast “hallo” op. Het enige dat ik daarna hoorde was: “Mirelle, mijn moeder is dood”. Ik schrok enorm en riep: “Hoe kan dat nou?” Lies, een gezonde vrolijke vrouw in de bloei van haar leven, over een maand zou ze 50 worden. Marjon, de dochter van Lies, had mij gebeld met haar telefoon.

 

Met de motor naar het crematorium

Lies werd thuis opgebaard. Uit de winkel had de familie statafels meegenomen voor de toestromende bloemstukken en boeketten. Het was een komen en gaan van dierbare vrienden van Lies en haar dochters. Met elkaar bespraken we de uitvaart. In de garage stond de mooie Kawasaki van Lies. Marjon had net haar motorrijbewijs en wilde met de motor van haar moeder naar het crematorium. Ik vertelde dat het wel heel emotioneel zou worden, om door een erehaag van vrienden te rijden, maar Marjon wilde dit heel graag. Wat stoer van haar. Een goede vriend had een zijspan en we zijn met een lege kist naar het clubhuis gereden. Daar bedachten handige vrienden hoe we de kist op de zijspan konden bevestigen.

 

De dag van de uitvaart

De dag van de uitvaart naderde en alles werd gereed gemaakt voor Lies’ laatste rit. Familie en vrienden vormden eerst een rij om alle bloemen in de bloemenauto’s te krijgen. Mijn bloemist stond bij de auto’s om dit goed te regelen. Zij vertrok als eerste naar het crematorium om hen op te wachten.

Lies werd uit huis gedragen en op de zijspan gezet. De vrienden, buren en andere belangstellenden vormden samen een meterslange erehaag. Het was indrukwekkend om te zien: Lies in de kist op de zijspan met daarachter dochter Marjon op de motor door de erehaag heen. Met een flinke brok in mijn keel liep ik voor de stoet uit. Een traan biggelde over mijn wang, het was zo bijzonder.

Bij het crematorium stonden Lies’ motorvrienden ons op te wachten. Met het geluid van flink gas gevende motoren kwamen we aan bij het crematorium. Een warme dienst met herinneringen aan Lies in woorden, muziek en foto’s. Na de dienst werd er onderling nog nagepraat. Ondertussen brachten we de bloemen weer naar huis, de tuin werd kleurig ingericht.

 

Rouwvervoer

Ja, er is veel mogelijk tijdens een uitvaart. Heeft u daar wel eens over nagedacht? Of kiest u liever voor een koets met paarden of voor een rouwauto? Auto’s zijn er tegenwoordig in vele kleuren en modellen zoals traditioneel zwart of grijs, wit, rood, blauw, roze of gekleurd?

Winkelwagen

uitvaartbegeleidster Annelies Meijboom

“ In 2020 leerde ik Mirelle kennen. Een warme lieve vrouw met passie voor haar werk. Haar werkmethode past heel goed bij mij. Zelf was ik al 13 jaar werkzaam in de uitvaart als verzorgster en uitvaartleider.

Het moeilijkste moment na een overlijden is om afscheid te nemen van je dierbare. Het is fijn en dankbaar om de nabestaanden te ontzorgen in deze korte maar moeilijke tijd. Mensen zijn in deze periode zeer kwetsbaar en emotioneel. Het is zwaar om vlak na een overlijden praktisch beslissingen te nemen. Met een warm gevoel en persoonlijke aandacht wil ik hierbij graag helpen. In het kleine en hechte team van Ligthart Uitvaartzorg is dat mogelijk. Wij zorgen ervoor met de nabestaanden dat ze terug kunnen kijken op een mooi en respectvol afscheid.”

Uitvaartverzorgster Kitty Hopman

Gastvrouw Monique de Haan

“Ik werk graag samen met Mirelle Draaijer, omdat ze een bijzondere vakvrouw is met hart voor haar zaak, voor degene die komt te overlijden of is overleden, en voor de familie. Haar bedrijf is uitgegroeid tot een regionale uitvaartonderneming waarmee ze zich duidelijk onderscheidt, vooral door haar persoonlijke aandacht voor alle betrokkenen. Ze neemt alle tijd voor hen, luistert nauwkeurig, ontzorgt en adviseert, en heeft oog voor de details. Dankzij haar hartverwarmende gesprekken, haar ervaring en creativiteit komt Mirelle – in nauw overleg met de familie – elke keer weer tot een stijlvolle uitvaart met die persoonlijke touch, passend bij de overledene en zijn of haar naasten. Elk afscheid wordt hierdoor een gedenkwaardige periode, waar de nabestaanden dankbaar op terugkijken. Het is mooi om te mogen bijdragen aan deze missie van Ligthart Uitvaartzorg. Ik doe mijn werk als gastvrouw en assistente van Mirelle dan ook met veel plezier. Gedrieën vullen we elkaar perfect aan en hebben een fijne, onderlinge klik.”

Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Uitvaartbegeleidster Mirelle Draaijer

“Zo kan het dus ook! Dat was mijn conclusie na de begrafenisceremonie van mijn lieve oom. De uitvaart was tot in de puntjes verzorgd, en daarom vroegen we dezelfde uitvaartbegeleidster ook voor de uitvaart van mijn oma. Omdat ik het oudste kleinkind ben, voelde ik me geroepen een speech te houden. Uit onverwachte hoek kreeg ik waardevolle hulp; van de uitvaartverzorgster zelf! Ze gaf me professionele tips en daarmee vertrouwen waardoor de speech een succes werd en ik heel persoonlijk afscheid heb kunnen nemen. Wat de uitvaartbegeleidster doorlopend liet zien in haar aanpak, is dat je er als familie niet alleen voor staat. In mijn inspiratiebron herkende ik mezelf als toekomstig uitvaartbegeleidster, inmiddels alweer 10 jaar geleden; de vakvrouw die zorgvuldig luistert, en die in nauw overleg met de nabestaanden alles met liefde regelt, originele ideeën aandraagt en bijzondere wensen realiseert.”

Uitvaartverzorgster Monique de Haan

Gastvrouw Kitty Hopman

“In 2009 heb ik Mirelle Draaijer leren kennen, toen zij de uitvaart verzorgde van een familielid van ons. Mirelle was onze steun en toeverlaat tijdens die drukke, moeilijke periode. Ze deed haar werk met passie, nam alle tijd en bracht rust en overzicht. Ze had indruk gemaakt, doordat ze er écht voor ons was. In die tijd was er een band ontstaan, dus hielden Mirelle en ik contact.
Een poosje terug vroeg ze me voor de mooie functie van gastvrouw. Ze had terecht gezien dat dit werk me op het lijf is geschreven; ik werk vanuit mijn hart met en voor mensen. Wat me vooral aanspreekt, is het kleinschalige karakter van Ligthart Uitvaartzorg; als klein, hecht team ontzorgen we, en dragen we vanuit onze persoonlijke kwaliteiten elke keer opnieuw bij aan een uitvaart met dat persoonlijke tintje. Ik doe mijn werk met liefde; door Mirelle te assisteren, ondersteun ik indirect de betrokken familie, en dat geeft me veel voldoening.”

Neem direct contact met ons op

  • Voer een nummer in van 17 tot 19.
    Het antwoord is 18
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Ligthart Uitvaartzorg
Weiver 7
1561 XA Krommenie

Email: [email protected]

Mobiel: 06 – 34 76 89 26
Bel bij overlijden: 06-54 76 32 06