Een mooie herinnering aan oma

Oma in haar boerderij

Oma woonde in een boerderij in het West-Friese landschap. Samen met haar man woonde ze daar een mensenleven lang. Opa had vroeger een bouwbedrijf en oma kon je vaak in haar pluktuin vinden. Daar kweekte ze prachtige bloemen voor haar omgeving en voor mensen die spontaan langs kwamen fietsen. Aan de andere kant van de boerderij verbouwde ze groenten, fruit en kruiden. Als je langs de kruidentuin liep, rook je een mengeling van heerlijke geuren: oregano, tijm en salie. Ook was het een moderne oma, want binnen kon je een kopje verse muntthee krijgen met munt uit eigen tuin.

Als oma ‘s nachts niet kon slapen, liep ze even door haar tuin. Samen met de uilen had ze dan een nachtelijke leefwijze. Achterin de tuin stonden een paar bomen waar uilen zaten. Als je goed keek, kon je uit het keukenraam de uilen zien zitten. Iedereen wist dat oma uilen spaarde: uilen van hout, glas, pluche en porselein, groot en klein, maar ook zag ik uilenmokken staan. Je kon haar niet blijer maken als je even langs kwam voor een bakkie koffie of thee. Vaak nam de familie een nieuwe uil voor haar mee. Je ging dan weg met een zak groenten en een bos vers geplukte bloemen. Het was altijd een groot feest in de leefkeuken van oma.

De uilen van oma

Vorige week overleed oma. Samen met het gezin zat ik aan de keukentafel. Ik zag overal uilen staan en vroeg wat dit voor hun moeder betekende. Ze vonden oma een wijze vrouw en je kon dag en nacht bij haar terecht.

Een mooie statige uil pronkte op de voorzijde van de rouwkaart. Samen met de kleinkinderen maakte de bloemist een mooi bloemstuk met bloemen uit eigen tuin. Ook sperziebonen werden in het stuk gestoken en een struik boerenkool pronkte zelfs in het midden.

Cadeautje

Op planken en in kasten staarden vele uilen ons aan. Ik vroeg wat ze ermee gingen doen. Na samen sparren, hadden we bedacht dat we de uilen inpakken als een mooi cadeautje. Bij het verlaten van de aula delen we ze uit aan de gasten. Zo worden de uiltjes voor iedereen een mooie herinnering aan oma.

 

Uitvaartverzorgster Kitty Hopman

Gastvrouw Monique de Haan

“Ik werk graag samen met Mirelle Draaijer, omdat ze een bijzondere vakvrouw is met hart voor haar zaak, voor degene die komt te overlijden of is overleden, en voor de familie. Haar bedrijf is uitgegroeid tot een regionale uitvaartonderneming waarmee ze zich duidelijk onderscheidt, vooral door haar persoonlijke aandacht voor alle betrokkenen. Ze neemt alle tijd voor hen, luistert nauwkeurig, ontzorgt en adviseert, en heeft oog voor de details. Dankzij haar hartverwarmende gesprekken, haar ervaring en creativiteit komt Mirelle – in nauw overleg met de familie – elke keer weer tot een stijlvolle uitvaart met die persoonlijke touch, passend bij de overledene en zijn of haar naasten. Elk afscheid wordt hierdoor een gedenkwaardige periode, waar de nabestaanden dankbaar op terugkijken. Het is mooi om te mogen bijdragen aan deze missie van Ligthart Uitvaartzorg. Ik doe mijn werk als gastvrouw en assistente van Mirelle dan ook met veel plezier. Gedrieën vullen we elkaar perfect aan en hebben een fijne, onderlinge klik.”

Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Uitvaartbegeleidster Mirelle Draaijer

“Zo kan het dus ook! Dat was mijn conclusie na de begrafenisceremonie van mijn lieve oom. De uitvaart was tot in de puntjes verzorgd, en daarom vroegen we dezelfde uitvaartbegeleidster ook voor de uitvaart van mijn oma. Omdat ik het oudste kleinkind ben, voelde ik me geroepen een speech te houden. Uit onverwachte hoek kreeg ik waardevolle hulp; van de uitvaartverzorgster zelf! Ze gaf me professionele tips en daarmee vertrouwen waardoor de speech een succes werd en ik heel persoonlijk afscheid heb kunnen nemen. Wat de uitvaartbegeleidster doorlopend liet zien in haar aanpak, is dat je er als familie niet alleen voor staat. In mijn inspiratiebron herkende ik mezelf als toekomstig uitvaartbegeleidster, inmiddels alweer 10 jaar geleden; de vakvrouw die zorgvuldig luistert, en die in nauw overleg met de nabestaanden alles met liefde regelt, originele ideeën aandraagt en bijzondere wensen realiseert.”

Uitvaartverzorgster Monique de Haan

Gastvrouw Kitty Hopman

“In 2009 heb ik Mirelle Draaijer leren kennen, toen zij de uitvaart verzorgde van een familielid van ons. Mirelle was onze steun en toeverlaat tijdens die drukke, moeilijke periode. Ze deed haar werk met passie, nam alle tijd en bracht rust en overzicht. Ze had indruk gemaakt, doordat ze er écht voor ons was. In die tijd was er een band ontstaan, dus hielden Mirelle en ik contact.
Een poosje terug vroeg ze me voor de mooie functie van gastvrouw. Ze had terecht gezien dat dit werk me op het lijf is geschreven; ik werk vanuit mijn hart met en voor mensen. Wat me vooral aanspreekt, is het kleinschalige karakter van Ligthart Uitvaartzorg; als klein, hecht team ontzorgen we, en dragen we vanuit onze persoonlijke kwaliteiten elke keer opnieuw bij aan een uitvaart met dat persoonlijke tintje. Ik doe mijn werk met liefde; door Mirelle te assisteren, ondersteun ik indirect de betrokken familie, en dat geeft me veel voldoening.”

Neem direct contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Ligthart Uitvaartzorg
Weiver 7
1561 XA Krommenie

Telefoon: 075 – 75 03 271
Email: [email protected]

Mobiel: 06 – 34 76 89 26
Bel bij overlijden: 06-54 76 32 06