Behouden vaart, deel 1

bootje in een meer

Na het verlies van zijn vrouw Janny anderhalf jaar geleden probeerde Cees het leven weer op te pakken. Samen met zijn hond Charlie voer de oude schipper geregeld over het Alkmaardermeer. Ze genoten ervan om de wind door hun haren te voelen.

Toch nog onverwachts

Vorige week werd ik gebeld dat de kinderen hun vader hadden gevonden in zijn bed. Elke ochtend belde Emma, de schoondochter, even om te vragen hoe het ging. Ze kreeg Cees niet te pakken en na een uur probeerde ze het nogmaals. Helaas. Met lood in haar schoenen pakte ze de auto om even een kijkje te nemen. Binnengekomen zag ze het ontbijtbord klaar staan op de aanrecht. Charlie kwam haar al tegemoet lopen en blafte enorm boven aan de trap. Emma stoof naar boven en daar lag haar schoonvader, op de rand van zijn bed. De arts kwam redelijk snel en constateerde een mogelijke acute hartaanval. De arts vertelde dat Cees er weinig van gemerkt zal hebben, want hij lag er ontspannen bij. Dat was een geruststellende gedachte, vond Emma. Zij belde daarna meteen de rest van de familie.

Het gesprek

Een paar uur later zat ik met de familie om tafel. De kist werd uitgezocht en de verzorging werd ingezet. Cees werd beneden opgebaard. Bij het bespreken van de locatie kwamen we op crematorium Alkmaar. Deze locatie heeft de vorm van een driemaster. De aula kijkt uit op de duinen van Egmond. Dat vond de familie een fijne gedachte.

Er werd door een creatieve bloemist een bootje gemaakt van diverse bloemen en op de kist hadden de kleinkinderen een tekening gemaakt van opa in een bootje met Charlie voorop.

De dag van de uitvaart

Tijdens de uitvaart was de rode draad in alle verhalen het varen. Eerst over zijn carrière als schipper, daarna vertelde de kinderen en kleinkinderen over de zeillessen van hun vader en opa. Emma sloot de uitvaart af met een mooi gedicht dat Cees nu gaat uitvaren en aan de horizon zal verdwijnen. Wij blijven achter en ieder in zijn of haar gedachten luisterde naar de muziek Sailing Home en kijkt naar buiten waar hij uit zal varen, hopelijk richting zijn vrouw Janny.

Winkelwagen

uitvaartbegeleidster Annelies Meijboom

“ In 2020 leerde ik Mirelle kennen. Een warme lieve vrouw met passie voor haar werk. Haar werkmethode past heel goed bij mij. Zelf was ik al 13 jaar werkzaam in de uitvaart als verzorgster en uitvaartleider.

Het moeilijkste moment na een overlijden is om afscheid te nemen van je dierbare. Het is fijn en dankbaar om de nabestaanden te ontzorgen in deze korte maar moeilijke tijd. Mensen zijn in deze periode zeer kwetsbaar en emotioneel. Het is zwaar om vlak na een overlijden praktisch beslissingen te nemen. Met een warm gevoel en persoonlijke aandacht wil ik hierbij graag helpen. In het kleine en hechte team van Ligthart Uitvaartzorg is dat mogelijk. Wij zorgen ervoor met de nabestaanden dat ze terug kunnen kijken op een mooi en respectvol afscheid.”

Uitvaartverzorgster Kitty Hopman

Gastvrouw Monique de Haan

“Ik werk graag samen met Mirelle Draaijer, omdat ze een bijzondere vakvrouw is met hart voor haar zaak, voor degene die komt te overlijden of is overleden, en voor de familie. Haar bedrijf is uitgegroeid tot een regionale uitvaartonderneming waarmee ze zich duidelijk onderscheidt, vooral door haar persoonlijke aandacht voor alle betrokkenen. Ze neemt alle tijd voor hen, luistert nauwkeurig, ontzorgt en adviseert, en heeft oog voor de details. Dankzij haar hartverwarmende gesprekken, haar ervaring en creativiteit komt Mirelle – in nauw overleg met de familie – elke keer weer tot een stijlvolle uitvaart met die persoonlijke touch, passend bij de overledene en zijn of haar naasten. Elk afscheid wordt hierdoor een gedenkwaardige periode, waar de nabestaanden dankbaar op terugkijken. Het is mooi om te mogen bijdragen aan deze missie van Ligthart Uitvaartzorg. Ik doe mijn werk als gastvrouw en assistente van Mirelle dan ook met veel plezier. Gedrieën vullen we elkaar perfect aan en hebben een fijne, onderlinge klik.”

Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Uitvaartbegeleidster Mirelle Draaijer

“Zo kan het dus ook! Dat was mijn conclusie na de begrafenisceremonie van mijn lieve oom. De uitvaart was tot in de puntjes verzorgd, en daarom vroegen we dezelfde uitvaartbegeleidster ook voor de uitvaart van mijn oma. Omdat ik het oudste kleinkind ben, voelde ik me geroepen een speech te houden. Uit onverwachte hoek kreeg ik waardevolle hulp; van de uitvaartverzorgster zelf! Ze gaf me professionele tips en daarmee vertrouwen waardoor de speech een succes werd en ik heel persoonlijk afscheid heb kunnen nemen. Wat de uitvaartbegeleidster doorlopend liet zien in haar aanpak, is dat je er als familie niet alleen voor staat. In mijn inspiratiebron herkende ik mezelf als toekomstig uitvaartbegeleidster, inmiddels alweer 10 jaar geleden; de vakvrouw die zorgvuldig luistert, en die in nauw overleg met de nabestaanden alles met liefde regelt, originele ideeën aandraagt en bijzondere wensen realiseert.”

Uitvaartverzorgster Monique de Haan

Gastvrouw Kitty Hopman

“In 2009 heb ik Mirelle Draaijer leren kennen, toen zij de uitvaart verzorgde van een familielid van ons. Mirelle was onze steun en toeverlaat tijdens die drukke, moeilijke periode. Ze deed haar werk met passie, nam alle tijd en bracht rust en overzicht. Ze had indruk gemaakt, doordat ze er écht voor ons was. In die tijd was er een band ontstaan, dus hielden Mirelle en ik contact.
Een poosje terug vroeg ze me voor de mooie functie van gastvrouw. Ze had terecht gezien dat dit werk me op het lijf is geschreven; ik werk vanuit mijn hart met en voor mensen. Wat me vooral aanspreekt, is het kleinschalige karakter van Ligthart Uitvaartzorg; als klein, hecht team ontzorgen we, en dragen we vanuit onze persoonlijke kwaliteiten elke keer opnieuw bij aan een uitvaart met dat persoonlijke tintje. Ik doe mijn werk met liefde; door Mirelle te assisteren, ondersteun ik indirect de betrokken familie, en dat geeft me veel voldoening.”

Neem direct contact met ons op

  • Voer een nummer in van 17 tot 19.
    Het antwoord is 18
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Uitvaartleidster Mirelle Draaijer

Ligthart Uitvaartzorg
Weiver 7
1561 XA Krommenie

Email: [email protected]

Mobiel: 06 – 34 76 89 26
Bel bij overlijden: 06-54 76 32 06